- Ο λόγος που ο Νίκος Ξανθόπουλος τοποθετήθηκε πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), ήταν για να βάλει την επιχείρηση σε αναπτυξιακή τροχιά και για να διοικήσει ως manager. Ωστόσο, η παρατεταμένη αντιπαράθεση με το σωματείο των εργαζομένων αποτελεί «αγκάθι» στην εσωτερική λειτουργία της επιχείρησης.
- Ακόμα κι αν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι θεωρηθούν «κακομαθημένοι», το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη διαρκή «κόντρα» μεταξύ των δύο πλευρών, κατά την άποψη μας, ανήκει στον πρόεδρο της διοίκησης. Κι αυτό, γιατί δεν πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του προσωπικού, στοιχεία που είναι αναγκαία στη σχέση εργοδότη και εργαζομένου και γενικότερα σε κάθε αγαστή συνεργασία. Χωρίς αυτά τα στοιχεία, οποιαδήποτε προσπάθεια της διοίκησης να εκσυγχρονίσει τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα είναι προβληματική και δύσκολο να αποφέρει καρπό.
- Ο Ν. Ξανθόπουλος επέλεξε την «μετωπική σύγκρουση» με τους συνδικαλιστές και ένα αυταρχικό τρόπο στην άσκηση της διοίκησης. Γι’ αυτό και έχει απέναντι του τους εργαζομένους, που αντιδρούν στον αυταρχισμό. Δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης της σχέσης, γιατί δεν επιθυμεί να αλλάξει φιλοσοφία ο Ν. Ξανθόπουλος. Όμως, η εσωτερική διαμάχη πρέπει να σταματήσει και να ασχοληθούν, διοικούντες και εργαζόμενοι, με την αναβάθμιση της Δ.Ε.Υ.Α. και των υπηρεσιών που παρέχει στους δημότες του Δήμου Καβάλας.
- Ο Θόδωρος Μουριάδης, πρώην αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι η επαναλειτουργία του «Φιλίππειου» κολυμβητηρίου στο πάρκο Φαλήρου είναι ανέφικτη, διότι τα μηχανήματα είναι «γερασμένα» και μερικά από αυτά εντελώς άχρηστα. Καταρχάς, τα «γερασμένα» και τα άχρηστα μηχανήματα μπορούν να αντικατασταθούν με καινούργια και σύγχρονα, ώστε το κολυμβητήριο να λειτουργήσει πάλι. Επίσης, τα μηχανήματα έπαψαν να είναι λειτουργικά, από τότε που το κολυμβητήριο εγκαταλείφθηκε, γιατί η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, στην οποία μετείχε ο Θ. Μουριάδης, δεν τα συντήρησε ποτέ. Διότι, απλά, δεν επιθυμούσε να επαναλειτουργήσει το ανοικτό κολυμβητήριο.
- Η σημερινή δημοτική αρχή, οφείλει να αποκαταστήσει τις βλάβες και να δαπανήσει όσα χρήματα χρειάζονται, για να αποκτήσει η πόλη μία ακόμα αθλητική εγκατάσταση, για την άθληση της νεολαίας, των δημοτών και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Όταν υπάρχει η βούληση, τα προβλήματα και τα εμπόδια ξεπερνιούνται. Οι προηγούμενοι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας δεν είχαν τη βούληση, ούτε φαίνεται πως την έχουν εάν αναλάβουν ξανά τη διοίκηση, γιατί δεν θέλουν να λειτουργούν δύο κολυμβητήρια στην πόλη. Ευτυχώς, που δεν έβαλαν «λουκέτο» και στο κλειστό κολυμβητήριο, αφού έφτασαν πολύ κοντά.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα