-Όταν ακούω, ή διαβάζω, την φράση: «Θα κάνω έναν έντιμο συμβιβασμό» ανησυχώ! Διότι, καρντάσια, ο συμβιβασμός, είναι συμβιβασμός. Στον συμβιβασμό, όπως αναφέρεται στην ετυμολογία του όρου, γίνεται διευθέτηση με διαιτησία, ή συγκατάθεση, που όμως επέρχεται με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ή γίνεται αμφοτερόπλευρος μετριασμός ακραίων αξιώσεων, ή δικαιωμάτων, που καταλήγει σε συμφωνία.

-Στον «έντιμο συμβιβασμό» προσφεύγει, κατά την άποψη μου, η πλευρά που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, ή ο ηττημένος σε μία πολεμική σύγκρουση. Μπορείτε να μου εξηγήσετε, καρντάσια, τι από τα δύο ισχύει στην περίπτωση του λεγόμενου «Κυπριακού ζητήματος»;

-Ο πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως θέλει να πετύχει, πριν τερματίσει την δεύτερη θητεία του το 2023, έναν «έντιμο συμβιβασμό» για την επίλυση του ζητήματος, ώστε ο διάδοχος του στην προεδρία, να γίνει ο πρώτος πολιτικός ηγέτης της ενιαίας, ομοούσιας και αδιαίρετης Κυπριακής δημοκρατίας!

-Κι αναρωτιέμαι, καρντάσια, πως θα πετύχει ο Ν. Αναστασιάδης τον «έντιμο συμβιβασμό» συζητώντας με τον πολιτικό ηγέτη ενός κρατικού μορφώματος, του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, το οποίο είναι προϊόν μιας άτιμης κατάστασης; Δηλαδή, της εισβολής και κατοχής, από άλλη χώρα, τμήματος του εδάφους ενός ανεξάρτητου κράτους;

-Όταν συζητάς με τον (ντεμέκ) εκλεγμένο πρόεδρο ενός κρατιδίου που δεν αναγνωρίζεται από την παγκόσμια κοινότητα και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), πλην της χώρας που έκανε την εισβολή, δεν αναγνωρίζεις την ύπαρξη του παράνομου μορφώματος; Έτσι, το «Κυπριακό ζήτημα» ανάγεται σε διακρατική διαφορά, μεταξύ ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ κι ενός κράτους το οποίο δεν υφίσταται σύμφωνα με την διεθνή νομιμότητα!

-Αλήθεια, τι φοβάται ο Ν. Αναστασιάδης και θέλει να κάνει τον «έντιμο συμβιβασμό» με το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου; Μήπως ότι θα αναγνωριστεί το ψευδοκράτος, ή πως θα ολοκληρωθεί η κατοχή του νησιού; Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του «έντιμου συμβιβασμού»; Η δημιουργία διζωνικής, δικοινοτικής, Ομοσπονδίας, στην οποία θα είναι αντιπρόεδρος ο ηγέτης του ψευδοκράτους και οι έποικοι από την Τουρκία, θα γίνουν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

-Ο Ν. Αναστασιάδης ζήλεψε, μάλλον, την διπλωματική επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε τον «έντιμο συμβιβασμό» με τους Σκοπιανούς, που επικυρώθηκε με την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας στις Πρέσπες. Κι ο Αλέξης ήθελε να πείσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ότι η Ελλάδα, είτε απειλείται από εισβολή και κατοχή τμήματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς, είτε βρίσκεται σε μειονεκτική θέση πολιτικά, στρατιωτικά και διπλωματικά, γι’ αυτό έπρεπε να επισπευστεί ο «έντιμος συμβιβασμός» με τα Σκόπια!

-Η Ελλάδα, ωστόσο, δεν βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, ούτε έχει ηττηθεί σε πολεμικό επίπεδο, για να επιζητά κάποιο «έντιμο συμβιβασμό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ