-Ο Νομός Καβάλας «έχασε» τον εκπρόσωπο του στο υπουργικό συμβούλιο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ωστόσο ορίστηκε νέος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής ο Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος γεννήθηκε στην Καβάλα. Η παρουσία του στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο είναι μία καλή ευκαιρία, για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Περιγιάλι. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία (σ.σ. με την σύμπραξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων») και της Νέας Δημοκρατίας, έκαναν κατάχρηση της υπομονής και της ανοχής της τοπικής κοινωνίας. Αγνόησαν, επιδεικτικά, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και διατήρησαν την δομή εντός του αστικού ιστού και συγκεκριμένα στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

-Ο τέως υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης, απέφυγε την πίεση, ζητώντας από τους τοπικούς άρχοντες να υποδείξουν έναν (κατάλληλο) χώρο για την μετεγκατάσταση της δομής. Οι τοπικοί άρχοντες σιώπησαν και η δημοτική Αρχή έλαβε ως αντάλλαγμα, για την σιωπή της, την χρηματοδότηση για την κατασκευή του πεζοδρομίου μπροστά από το στρατόπεδο. «Την νήσσαν εποίησαν», επίσης, οι βουλευτές και οι τοπικές Οργανώσεις των κομμάτων. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο για έξι μήνες και παραμένουν για έβδομο, αν δεν κάνουμε λάθος, έτος! Ελπίζουμε να μην συμπληρώσει δεκαετία η λειτουργία της δομής, με το επιχείρημα ότι οι μεταναστευτικές ροές δεν σταματούν. Είναι καιρός, θεωρούμε, να δείξουν την αλληλεγγύη τους και οι ευρωπαίοι εταίροι μας. Αντί να μεταφερθεί η δομή σε άλλο χώρο του Δήμου, ή του Νομού Καβάλας, να μεταφερθεί σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Δήμος Καβάλας μπορεί να βρει χρηματοδότηση αλλού, για να κατασκευάσει κράσπεδα. Γνωρίζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άραγε, ότι τα χρήματα που δίνουν στο ελληνικό κράτος, για να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές, το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής της Ελλάδας τα προσφέρει για να κατασκευαστούν πεζοδρόμια;

-Η τοπική κοινωνία ζήτησε το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πήρε χρηματοδότηση για το πεζοδρόμιο μπροστά από το στρατόπεδο! Το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε! Σήμερα, κιόλας, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, να ζητήσει συνάντηση με τον Δημ. Καιρίδη και να του παραδώσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για την δομή φιλοξενίας των μεταναστών. Ο υπουργός να δώσει εντολή σε στελέχη του Υπουργείου και στην διοίκηση της δομής στην Καβάλα, να ρωτήσουν τους φιλοξενούμενους σε ποιες (ευρωπαϊκές) χώρες θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για την χορήγηση ασύλου και να ρυθμιστεί η μετακίνηση τους προς τις χώρες αυτές. Οι υπόλοιποι, όσοι τυχόν έκαναν αίτηση για να ζήσουν στην Ελλάδα, να μεταφερθούν σε καταλύματα που θα νοικιάσει, με τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, έως ότου το ελληνικό κράτος κάνει δεκτή, ή απορρίψει, την αίτηση.

-Η δομή φιλοξενίας στο Περιγιάλι πρέπει να κλείσει έως το τέλος του 2023. Αν η σημερινή κυβέρνηση την διατηρήσει για μία ακόμα τετραετία, οι Καβαλιώτες οφείλουν να τιμωρήσουν τους κυβερνώντες για την απαξίωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ