-Τρία ήταν τα βασικά αίτια για το «στραπάτσο» που έπαθε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2024, κατά τον έγκυρο πολιτικό αναλυτή, πρώην βουλευτή, πρώην διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και παρ’ ολίγο υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας, Ντίνο Κλειτσιώτη.

-Το πρώτο αίτιο, ήταν η οριζόντια φορολόγηση των επαγγελματιών. «Ήταν στο πρόγραμμα μας η φορολογική συμμόρφωση. Ίσως χρησιμοποιήσαμε, κάποιες φορές, λάθος γλώσσα για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

-Το δεύτερο αίτιο, ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. «Πολύ βιαστήκαμε να το ψηφίσουμε. Κανένας δεν μας πίεσε. Ποιος ήταν ο λόγος να δυσαρεστήσουμε μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, που στις εκλογές πήγαν στα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας κόμματα», σχολίασε ο Ντίνος. Και ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Δεν έχουμε κανένα απολύτως ζήτημα τεκνοθεσίας και αλλαγής στον νόμο».

-Το τρίτο αίτιο και πιο σοβαρό κατά την άποψη του Ντίνου, είναι η εισαγόμενη ακρίβεια! Είμαι σίγουρος, καρντάσια, ότι ο Ντίνος θα ψήφιζε την φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων εάν ήταν σήμερα βουλευτής. Αλλά, «έξω από τον χορό, μπορεί να πει όποιο τραγούδι θέλει»!

-Πάντως, από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, σχετικά με το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προκύπτει ότι δεν πήρε το «μάθημά» του! Αλλιώς, θα δήλωνε πως θα φέρει έναν δικαιότερο φορολογικό νόμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ότι θα καταργήσει τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, που «άνοιξε την κερκόπορτα» για την διάλυση της ελληνικής οικογένειας. Αντί για τους νόμους, επέλεξε να αλλάξει, πάλι, πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα. Η πολιτική που εφαρμόζεται είναι σταθερή και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο στα επόμενα τρία χρόνια! Γιατί και στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυρ. Μητσοτσάκης, θα είναι ξανά πρώτοι και με διαφορά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ