– Θεωρούμε, ότι με την τοποθέτησή του ο βουλευτής Νομού Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ELFE (τη χημική βιομηχανία λιπασμάτων), «βάζει πλάτη» για να βγάλει τη διοίκηση και κυρίως τον ιδιοκτήτη της εταιρείας από τη δύσκολη θέση.
– Η προσέγγιση του στο πρόβλημα γίνεται από λανθασμένη οπτική γωνία. Μίλησε για «μαξιμαλιστική διελκυστίνδα», όπου η κάθε πλευρά επιδιώκει, ούτε λίγο ούτε πολύ, να επικρατήσει, εντελώς, απέναντι στην άλλη πλευρά.
– Λυπούμαστε πολύ, που ο βουλευτής Νομού Καβάλας βλέπει τα πράγματα έτσι, διότι δεν είναι έτσι. Από τη μία πλευρά, η διοίκηση της ELFE προχώρησε σε μονομερή παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καλώντας τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Κι όσοι αρνήθηκαν, τους τιμώρησε με απόλυση και μήνυση, για να μην μπορούν να πάρουν αποζημίωση, ούτε επίδομα ανεργίας!
– Επίσης, η διοίκηση της ELFE είναι αυτή που δημιούργησε «τετελεσμένη κατάσταση», με το «σπάσιμο» των δραστηριοτήτων μιας δυναμικής λιπασματοβιομηχανίας σε θυγατρικές και την πρόσληψη νέου προσωπικού, αλλά και εργαζομένων που υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
– Με τη διαίρεση του αντικειμένου της λιπασματοβιομηχανίας σε «κομμάτια» πέτυχε την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και το «ξεκαθάρισμα» στο προσωπικό, απολύοντας τους εργαζομένους που δεν «συμμορφώθηκαν» στην επιθυμίας της.
– Από την άλλη πλευρά, είναι οι απολυμένοι, που διεκδικούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Εάν κάποιος εργαζόμενος που αγωνίζεται για τη διασφάλιση του δικαιώματος του στην εργασία, θεωρείται πως αγωνίζεται για να «επικρατήσει» (εντελώς) του εργοδότη που τον απομάκρυνε βιαίως και δολίως, τότε ο βουλευτής Νομού Καβάλας, αν και δικηγόρος στο επάγγελμα, δεν έχει ορθή αντίληψη της έννοιας της δικαιοσύνης.
– Αναρωτιόμαστε, επομένως, πως μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών υπό αυτές τις συνθήκες. Για γίνει διάλογος που θα καταλήξει σε λύση, οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.
– Ο Ν. Παναγιωτόπουλος αντιλαμβάνεται, από αυτά που προαναφέραμε, ότι η διοίκηση της ELFE έχει διάθεση να κάνει υποχωρήσεις; Εμείς πιστεύουμε, ότι δεν έχει διάθεση ούτε για διάλογο.
– Ο τρόπος που λειτουργούν, ο ιδιοκτήτης και οι συνεργάτες του, στη διοίκηση της ELFE, δεν έχει καμία σχέση με την υγιή επιχειρηματικότητα. Παρέλαβαν μία μεγάλη βιομηχανία, την μοναδική λιπασματοβιομηχανία στην Ελλάδα, με προοπτική να γίνει ακόμα μεγαλύτερη και με την πάροδο των χρόνων, την έκαναν προβληματική!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ