• «Νομίζω ότι δημιουργήθηκε ένα μέτωπο από τους συνδυασμούς που δεν συμμετείχαν στη δεύτερη Κυριακή, ένα κύμα, ένας ποταμός εις βάρος του συνδυασμού μας. Αυτή είναι η αλήθεια, τίποτε άλλο δεν νομίζω ότι έπαιξε τον ρόλο του», δήλωσε ο «γκουρού» των εκλογικών αναμετρήσεων και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, Μπάμπης Δράκος, για το αποτέλεσμα του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Καβάλας.
  • Αυτό δεν ήταν «κύμα», Μπάμπη μου, αλλά «τσουνάμι», αφού ο Θόδωρος υπερδιπλασίασε τις ψήφους που πήρε σε σύγκριση με τον α΄ γύρο. Έκανες, όμως, μία διαπίστωση και απέφυγες να μιλήσεις για τα αίτια. Αυτά, υποθέτω, αναλύθηκαν, ή θα αναλυθούν, μέσα στον συνδυασμό και θα γίνει η απαραίτητη αυτοκριτική, όπως πολύ ορθά είπε η Μαρία Φραντζεσκάκη.
  • Από την άλλη πλευρά, ο Θόδωρος πέτυχε μία «Πύρρειο» νίκη, αφού εξελέγη δήμαρχος, αλλά έχοντας την μειοψηφία των εδρών (9 από τις 41) στο δημοτικό συμβούλιο που θα σχηματιστεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Για να εξασφαλίσει μία ευρύτερη συμμαχία, άρα και την πλειοψηφία, θα χρειαστεί να δείξει διαλλακτικότητα, ευελιξία και… ανεξάντλητη υπομονή επί τέσσερα συναπτά έτη!
  • Θα δούμε, καρντάσια, την ποιότητα της αντιπολίτευσης στα τέσσερα αυτά χρόνια. Εκτιμώ, καταρχάς, ότι θα αναδειχτεί ο «διάδοχος» της Δήμητρας στην παράταξη της λεγόμενης «μείζονος αντιπολίτευσης», ο οποίος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις εκλογές του 2023.
  • Ο Makis, με έξι περισσότερες έδρες από αυτές που κατέχει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο (σύνολο 9), βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να εκλεγεί επόμενος δήμαρχος. Θα συνεχίσει δυναμικά, για να ξεχωρίσει (νωρίς) από τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας.
  • Ο Βανζέλ, που «τσίμπησε» δύο επιπλέον έδρες (σύνολο 5), θα κινείται εντός της ευρείας «συμμαχίας», γιατί προέχει το «εμείς» από το «εγώ», όπως δήλωνε προεκλογικά.
  • Ο συνδυασμός του Άρη Βέρρου, με 3 έδρες, θα αποφασίσει εάν θα ενταχθεί στην ευρεία «συμμαχία», ή θα βρίσκεται στο «μπλοκ» των λεγόμενων «μονοεδρικών» (Χρήστος Ποτόλιας, Δημήτρης Βογιατζής, Νίκος Ξανθόπουλος), που θα έχουν ανεξάρτητη φωνή, αλλά όχι τη δύναμη να επηρεάσουν τις αποφάσεις, εφόσον το μεγάλο «μπλοκ» είναι αρραγές. Έως τότε, καρντάσια, εύχομαι καλό καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ