Την οριστική ένταξη στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), του έργου ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου, υπέγραψαν ο αρμόδιος υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Ι. Τσακίρης και ο γενικός γραμματέας δημοσίων επενδύσεων και Ε.Σ.Π.Α., Δ. Σκάλκος. Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει δελτίο Τύπου, έρχεται σε συνέχεια της επικαιροποποίησης του σχετικού προγράμματος, που υπέγραψε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη.

Για τη σημαντική εξέλιξη ενημερώθηκε ο Μ. Λαζαρίδης από την ηγεσία του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων, με την οποία βρισκόταν σε διαρκή επαφή, με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε δήλωση που έκανε ο βουλευτής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. «Οι υποσχέσεις γίνονται πράξη. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε τεσσεράμισι χρόνια για τους αγρότες του Νέστου, το έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πέντε μήνες. Μία κυβέρνηση, που από την πρώτη ημέρα στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και το αποδεικνύει και σε αυτή την περίπτωση. Την επομένη ημέρα των εθνικών εκλογών, συναντήθηκα με το διοικητικό συμβούλιο του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης και βάλαμε τις προτεραιότητες για τη στήριξη των αγροτών. Δώσαμε έμφαση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Και πλέον, το σημαντικό έργο της ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου, με την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προχωρά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Επί πλέον των κινδύνων που θα αποφευχθούν από την αποκατάσταση της φθοράς, με το προτεινόμενο έργο υπολογίζεται ότι θα υπάρξει και εξοικονόμηση νερού περίπου είκοσι τοις εκατό, με αποτέλεσμα την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος και ωφελημένους οκτώ χιλιάδες παραγωγούς μέλη του Τ.Ο.Ε.Β. και λοιπούς κατοίκους της περιοχής. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τις ηγεσίες των Υπουργείων ανάπτυξης και επενδύσεων και αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα που υπέβαλα. Επίσης, ευχαριστώ τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και τον δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, για τη συμβολή τους στην αποτελεσματική έκβαση του ζητήματος. Συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ