• Ο Μακάριος (Λαζαρίδης) δεν θα συμπεριληφθεί στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. Μέγα πλήγμα για το κόμμα, καρντάσια, η απουσία του Μακάριου από το ψηφοδέλτιο. Γι’ αυτό σταμάτησαν τα άρθρα του στον τοπικό Τύπο; Λέγεται πως ο Μακάριος απέσυρε το ενδιαφέρον του, επειδή οι εκλογές θα γίνουν με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα, στην οποία θα κατείχε υψηλή θέση λόγω της στενής σχέσης που έχει με τον Κυριάκο.
  • Με τον σταυρό προτίμησης, όμως, ποιον να συναγωνιστεί από τους συνυποψήφιους του και να τους ξεπεράσει; Επίσης, θα έπρεπε να έρθει στην Καβάλα και να κάνει προεκλογικό αγώνα, για να τον γνωρίσουν οι Καβαλιώτες ψηφοφόροι. Θα ήταν αρκετά, όμως, μία περιοδεία «σκούπα» και κάποιες συνεντεύξεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη (και την προτίμηση) του εκλογικού σώματος; Η σχέση με τον ψηφοφόρο καλλιεργείται επί χρόνια και όχι μέσα σε μερικές εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Δηλαδή, ο ψηφοφόρος θέλει να γνωρίζει καλά τον υποψήφιο στον οποίο θα δώσει την ψήφο του. Κι ο Μακάριος, ως πρωτοεμφανιζόμενος, θα έπρεπε να είναι κάτι πολύ ξεχωριστό, ώστε να πείσει τον κόσμο να τον επιλέξει για βουλευτή Καβάλας. Ωστόσο, μπορεί να δοκιμάσει στο μέλλον (όταν γίνουν οι εκλογές με λίστα).
  • Από κει και πέρα, μόνο μία θέση είναι «καπαρωμένη» στο ψηφοδέλτιο και αυτή είναι του Νικολάκη του Παναγιωτόπουλου, ως εν ενεργεία βουλευτή. Στον τοπικό Τύπο κυκλοφόρησαν και μερικά ακόμα ονόματα, τα οποία θα συμπληρώσουν τις υπόλοιπες θέσεις. Ο «επτάστερος» θα διεκδικήσει μία καλύτερη επίδοση σε ψήφους, για να πάρει καλύτερη θέση και, φυσικά, να εκλεγεί βουλευτής. Εάν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει και τις τέσσερις έδρες στο Νομό Καβάλας, έχει πιθανότητες να εκλεγεί! Με τρεις έδρες νομίζω ότι είναι οριακή η επανεκλογή του. Κι αυτό, γιατί ο Γιάννης Πασχαλίδης θα είναι δυνατός αντίπαλος, ενώ πάντα υπάρχει και ο «αουτσάιντερ» που μπορεί να μπει «σφήνα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ