Το Ωδείο «Νεάπολις» καλωσορίζει την άνοιξη, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, με μία πληθώρα εκδηλώσεων, συναυλιών και συνεργασιών. Πιο συγκεκριμένα, στις 7, 8 και 13 Μαρτίου 2018, οι μαθητές του τμήματος φωνητικής της τάξης της Ελένης Γαλανοπούλου, θα ηχογραφήσουν στο στούντιο “ΝΕΜESIS τα αγαπημένα τους τραγούδια. Η δράση γίνεται, έτσι ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της ηχογράφησης στο στούντιο και να ακούσουν τη φωνή τους μέσα από μία επαγγελματική κονσόλα. Τα τραγούδια θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Ωδείου. Δεν είναι η πρώτη φορά, που το Ωδείο «Νεάπολις» δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του, να ζήσουν την εμπειρία της ζωντανής ηχογράφησης. Πριν τέσσερα έτη, τα ροκ εργαστήρια, υπό τη διεύθυνση του Πάνου Καραθανάση και του Ευριπίδη Ταρασίδη, ηχογράφησαν τραγούδια που ακούγονταν στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε δείγματα εκείνης της δουλειάς, πάντα με τη φροντίδα του Τάσου Καραπαπάζογλου: https://www.youtube.com/watch?v=_BU1ojPN54A και https://www.youtube.com/watch?v=TY_nyejDSDA.

Στις 7 Μαρτίου 2018, η καθηγήτρια τσέλου, Βάσω Ζήσου, θα ερμηνεύσει μουσική του Δημήτρη Δοξάκη, καθηγητή φλάουτου του Ωδείου. Η μουσική γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση, στην οποία η ηθοποιός, Θεανώ Αμοιρίδου, θα διαβάσει ποιήματα από τη συλλογή της Πολύνας Μπανά: «Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 20.00 και αποτελεί συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με τον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας.

Στις 7 Μαρτίου 2018, επίσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου και σολίστ κλασικής κιθάρας, Κωνσταντίνος Χίζαρης, θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ, με τίτλο: «Romance and Passion in Guitar», στο φιλόμουσο κοινό της Ξάνθης, με επιλεγμένα έργα από το διεθνές ρεπερτόριο, μεταξύ αυτών και το «Tarantos» που συνέθεσε ο ίδιος. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Θα πραγματοποιηθεί στην καπναποθήκη «Π» στις 19.00.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Παπαϊωάννου», την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.00 στην αίθουσα «Γ.Α. Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, ο καθηγητής πιάνου, Πάρης Τσίρτσης, θα συμπράξει με τον Κρίστοφερ Μπάκα, σε μία μοναδική συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής, στην οποία θα παρουσιάσουν μουσικά μία «ξεχασμένη προφητεία»! Η Electric Live Orchestra, με τον Πάρη Τσίρτση στα πλήκτρα και τον Κρίστοφερ Μπάκα στα ηλεκτρικά κρουστά, θα χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία των μουσικών οργάνων και θα παρουσιάσουν στο κοινό της Καβάλας μία μουσική πλούσια σε ασυνήθιστους ήχους και φανταστικές εικόνες!

Στις 12 Μαρτίου 2018 το Ωδείο «Νεάπολις» θα πλαισιώσει την παρουσίαση του δίσκου: «Επαρχιακά μπλουζ νόστου και ερώτων» του συγκροτήματος «Βαρέα και Ανθυγιεινά», των Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη. Η παιδική χορωδία, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Γαλανοπούλου, πλαισίωσε το τραγούδι «Κάθε πρωί», του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη, το οποίο τραγουδά ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας. Τη βραδιά της παρουσίασης, στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το Ωδείο «Νεάπολις» θα δώσει δυναμικό «παρών» με τους καθηγητές: Απόστολο Αποστολίδη (κιθάρα-μπουζούκι), Βάσω Ζήσου (τσέλο) και Κώστα Παπανικολάου (κοντραμπάσο), για να ταξιδέψουν το κοινό με μοναδικές μελωδίες.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης, είναι στις 29 Μαρτίου 2018. Το Ωδείο «Νεάπολις», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, θα φιλοξενήσουν το «Τρίο Μονάχου», σε μία μοναδική συναυλία για τους άκρως απαιτητικούς ακροατές. Το «Τρίο Μονάχου» αποτελείται από τον Καβαλιώτη Ιάσονα Κεραμίδη στο βιολί (πρώτο βιολί στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου), τον Matias Pineira στο κόρνο (σόλο κόρνο στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου) και την Carlota Amado στο πιάνο. Η εκδήλωση θα γίνει στις 9 το βράδυ, στο θεατράκι της στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν προσεχώς. Οι τρεις καλλιτέχνες, επίσης, θα προσφέρουν μαθήματα master-class σε μαθητές των Ωδείων της περιφέρειας στους χώρους του Ωδείου «Νεάπολις» (θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας).

Τέλος, στις 13 και 27 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, οι δύο «Μουσικές Τρίτες» του Μαρτίου, ένας θεσμός που αγαπήθηκε από μαθητές και από τους φίλους του Ωδείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ