-Η ομιλία του Μάρκου Δέμπα, στην κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας, ήταν πολύ προσεκτική. Ο Μάρκος αναφέρθηκε στις στοχευμένες ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση, για να στηρίξει τον επιχειρηματικό κόσμο στα τελευταία τρία δύσκολα χρόνια, με την πανδημία του covid 19 και τις υπόλοιπες (τεχνητές) κρίσεις, καθώς και σε αυτά που χρειάζεται να γίνουν, ώστε οι επιχειρήσεις να ανακάμψουν και να μπούνε σε αναπτυξιακή πορεία.

-Θα έλεγα, καρντάσια, πως ο Μάρκος «πρόβαρε το κοστούμι» του υποψήφιου βουλευτή στις ερχόμενες εθνικές εκλογές και, συγχρόνως, έκανε τον απολογισμό του έργου ως επικεφαλής της διοίκησης του Επιμελητηρίου. Απέφυγε να γίνει «αιχμηρός» απέναντι στην κυβέρνηση και στο κόμμα που θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ενώ προσπάθησε να αναδείξει το πολιτικό του όραμα για τον τόπο.

-Ο Μάρκος ευελπιστεί να αντλήσει ψήφους, ως υποψήφιος βουλευτής, από τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού Καβάλας, αλλά στις εθνικές εκλογές συμμετέχουν κι άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Και για γίνουμε ρεαλιστές, καρντάσια, ο Μάρκος έχει ελπίδα να καθίσει στο έδρανο της Βουλής των Ελλήνων, μόνο εάν η Νέα Δημοκρατία κάνει το απόλυτο (4 στις 4) στις έδρες σε επίπεδο Νομού Καβάλας. Εκτός κι αν, η υποψηφιότητα στις εκλογές του 2023, είναι η «παρακαταθήκη» για τις επόμενες εκλογές. Άλλωστε, δεν τον πήρανε τα χρόνια τον Μάρκο. Θα έχει κι άλλη ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα το πολιτικό του όνειρο!

-Αλλά, ακόμα κι αν δεν εκλεγεί το 2013, είμαι σίγουρος ότι η Νέα Δημοκρατία θα τον «βολέψει» σε μία καλή διοικητική θέση, όπως αυτή του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, ή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με την (βασική) προϋπόθεση, βεβαίως, να γίνει πάλι κυβέρνηση στην Ελλάδα. Αν με ρωτήσετε ποια θέση, από τις δύο του ταιριάζει, θα έλεγα αυτή του προέδρου στον Ο.Λ.Κ., αλλά δεν θέλω να λογαριάζω χωρίς τον ξενοδόχο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ