Για επικίνδυνα ψέματα κατηγορεί τον (απερχόμενο) δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη και τον (απερχόμενο) πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Καβάλας, Απόστολο Χρόνη, ο υποψήφιος δήμαρχος, Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, με αφορμή την οφειλή που δημιουργήθηκε προς την Δ.Ε.Η., επειδή η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας αρνήθηκε να πληρώσει την ρήτρα αναπροσαρμογής στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πριν από λίγες ημέρες, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έλαβε εξώδικο από την Δ.Ε.Η. για ληξιπρόθεσμη οφειλή που πρέπει να πληρωθεί σε τριάντα μέρες. Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η οφειλή; Επειδή, ο απερχόμενος δήμαρχος και ο απερχόμενος πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αποφάσισαν μόνοι τους, να μην πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για μήνες. Έτσι, συσσωρεύτηκε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, προς την Δ.Ε.Η. και άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων δημάρχων Καβάλας, στις 18 Σεπτεμβρίου, ρωτήσαμε τον Θόδωρο Μουριάδη, γιατί αρνείται να πληρώνει την ρήτρα αναπροσαρμογής, την στιγμή που το κράτος έχει διαμηνύσει στις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, ότι δεν θα την καλύψει κι ενώ άλλες Δ.Ε.Υ.Α., όπως η Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου, έχουν ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών. Επίσης, πώς θα πληρώσει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. την ληξιπρόθεσμη οφειλή, την στιγμή που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση, που να μας εγγυάται ότι, η Καβάλα και οι Φίλιπποι δεν θα μείνουν χωρίς νερό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. δήλωσε ότι, δήθεν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, ότι δήθεν το εξώδικο είναι τυπικό και έχει αγαστή συνεργασία με την Δ.Ε.Η. και ότι δήθεν, το κράτος καλύπτει τέτοιες οφειλές. Εμείς επισκεφτήκαμε ξανά τα γραφεία της Δ.Ε.Η. και ενημερωθήκαμε ότι, το εξώδικο προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. δεν είναι καθόλου τυπικό. Σημαίνει πραγματικό κίνδυνο διακοπής ρεύματος σε αντλιοστάσια και βιολογικούς σταθμούς. Συνεπώς, μόνο σαν αστειότητες και ψέματα μπορούμε να εκλάβουμε τα όσα είπε ο απερχόμενος πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., για να καλύψει τις επικίνδυνες αποφάσεις του. Καλούμε τον απερχόμενο δήμαρχο και τον απερχόμενο πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., να σταματήσουν τα επικίνδυνα ψέματα, να μην κοροϊδεύουν τους δημότες και να ρυθμίσουν άμεσε την οφειλή, δίνοντας εξηγήσεις πώς θα την καλύψουν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ