-«Εάν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στην Καβάλα, προφανώς πρέπει να αρχίσουμε από το παραλιακό μέτωπο», δήλωσε ο δικηγόρος Νίκος Σουλίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος», που έχει επικεφαλής τον Θόδωρο Μουριάδη. Η παραπάνω δήλωση ενισχύει την θέση που διατύπωσε η υποψήφια δήμαρχος, Αναστασία Ιωσηφίδου, ότι η θάλασσα είναι το μεγάλο αναπτυξιακό όπλο της Καβάλας.

-Είπε, ακόμα, ο Ν. Σουλίδης, ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο, που είναι τμήμα του παραλιακού μετώπου της πόλης, δεν ανήκει στον Δήμο Καβάλας και συμπλήρωσε: «Μπορεί να είναι όμορφες οι μακέτες, αλλά τα έργα πρέπει να είναι βιώσιμα. Για να είναι κάτι βιώσιμο, χρειάζεται να δούμε πόσα χρήματα θέλει για να φτιαχτεί, με ποιο τρόπο θα συντηρείται, ποιος θα το συντηρεί, πόσο θα κοστίζει αυτό και πόσα χρήματα θα αποφέρει. Στα μεγάλα δημόσια έργα, πρέπει να υπάρχει η αίσθηση της αειφορίας, της βιωσιμότητας».

-Εμείς θα ρωτήσουμε τον Ν. Σουλίδη, πόσο αειφόρα και βιώσιμη, είναι η πρόταση του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, να αναλάβει ο Δήμος Καβάλας την επισκευή των εγκαταστάσεων, την συντήρηση τους και την υποχρέωση να πληρώνει ετήσιο μίσθωμα στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), για την χρήση της ακτής «Καλαμίτσα» για τριάντα (30) έτη; Η ΕΤ.Α.Δ. δεν είναι ιδιοκτήτρια της «Καλαμίτσας», αλλά διαχειρίστρια της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. Όπως ο Ο.Λ.Κ. δεν είναι ιδιοκτήτης, αλλά διαχειριστής του παραλιακού μετώπου της Καβάλας.

-Να ξεκαθαρίσουμε, επίσης, ότι το ανοιχτό κολυμβητήριο κατασκευάστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παραχωρήθηκε, για χρήση, στον Δήμο Καβάλας. Επομένως, πρόκειται για δημοτική αθλητική εγκατάσταση. Και έτσι θα παραμείνει! Ο Δήμος οφείλει να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο, ανεξαρτήτως του σχεδίου που επεξεργάζονται ο Ο.Λ.Κ. και η σημερινή δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, για την επέκταση της λιμενικής εγκατάστασης μπροστά από το ανοιχτό κολυμβητήριο. Θα στεναχωρήσουμε, ίσως, τον Ν. Σουλίδη, αλλά ο Δήμος Καβάλας δεν θα παραδώσει το ανοιχτό κολυμβητήριο στον Ο.Λ.Κ., για να γίνει τμήμα της επέκτασης της λιμενικής εγκατάστασης. Ο Κωστής Σιμιτσής εγκατέλειψε το κολυμβητήριο και ο Θόδωρος Μουριάδης θα το παραδώσει στον Ο.Λ.Κ.!

-Η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, δεν θα εμποδίσει το έργο της μαρίνας. Τα δύο έργα μπορούν να συνδυαστούν! Εάν δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας να βρει χρηματοδότηση, για την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου, θα κάνει την εξής συμφωνία με τον Ο.Λ.Κ. Θα ζητήσουν από τον ιδιώτη, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής της μαρίνας, να συμπεριλάβει και την ανακαίνιση του κολυμβητηρίου, ώστε να γίνει τμήμα της χερσαίας ζώνης της μαρίνας. Θα πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι στο παραλιακό μέτωπο. Κι όπως είπε ο Ν. Σουλίδης, για να αλλάξουμε κάτι στην Καβάλα, πρέπει να αρχίσουμε από την «βιτρίνα», δηλαδή το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο. Θα τολμήσει ο νέος δήμαρχος την μεγάλη αλλαγή;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ