• Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, «θίχτηκε» επειδή η δημοτική αρχή «ξέχασε» ότι τα «Δαβιτζόγλεια» διεξήχθησαν τα έτη 2008, 2009 και 2010 και ότι η διοργάνωση ήταν ενταγμένη στο ελληνικό γκραν πρι στίβου. Το 2011, όμως, οι αγώνες ματαιώθηκαν, αν και είχαν προγραμματιστεί από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., αφού η τότε δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή, ενημέρωσε την ελληνική ομοσπονδία, ότι δεν δύναται να διεξάγει τους αγώνες για οικονομικούς λόγους και διότι ήταν κατεστραμμένοι μερικοί διάδρομοι του ελαστικού τάπητα (ταρτάν), από τη ρίψη πυρσών σε παιχνίδια ποδοσφαίρου. Έκτοτε, τα «Δαβιτζόγλεια» δεν τελέστηκαν πάλι. Έχει σημασία, άραγε, αν πέρασαν δέκα, ή λιγότερα, έτη, για να διοργανωθούν ξανά τον Ιούλιο του 2017;
  • Ο Κ. Σιμιτσής θα μπορούσε, εάν είχε τη βούληση, να συνεχίσει τους αγώνες, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τους κατεστραμμένους διαδρόμους στο ταρτάν. Η οικονομική κρίση, που μόλις άρχιζε στην Ελλάδα (άρα, η κατάσταση δεν ήταν τόσο άσχημη, όσο έγινε τα επόμενα χρόνια και είναι σήμερα) και η «ζημιά» στον ελαστικά τάπητα του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», ωστόσο, αποτέλεσαν μία βολική αιτία, για να «θαφτεί» πάλι η διοργάνωση. Γιατί, αν συνεχιζόταν, με «θυσίες», αγάπη και μεράκι, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα τη διατηρούσε στο ελληνικό γκραν πρι, ο αριθμός των συμμετοχών θα γινόταν μεγαλύτερος και το επίπεδο υψηλότερο.
  • Η σημερινή δημοτική αρχή πήρε ένα ρίσκο, αφού η διοίκηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. μπορούσε να αρνηθεί την ένταξη των «Δαβιτζόγλειων» στο πρόγραμμα του ελληνικού γκραν πρι, λόγω της ματαίωσης των αγώνων του 2011 και του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε, χωρίς ο Δήμος Καβάλας, στο μεταξύ, να ενδιαφερθεί να ζητήσει τη διοργάνωση τους. Για να καθιερωθεί ένας αγώνας ως θεσμός, πρέπει να έχει συνέχεια (και συνέπεια). Ο Κ. Σιμιτσής θα δικαιούταν να είναι υπερήφανος και να ομιλεί σήμερα, εάν κρατούσε «ζωντανή» τη διοργάνωση στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και την «παρέδιδε» στην επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, σε καλύτερο επίπεδο από την προηγούμενη περίοδο.
  • Η σημερινή δημοτική αρχή δεν θα θεωρηθεί πετυχημένη, επειδή αναβίωσε τον αγώνα, αλλά για το αν καταφέρει να τον καθιερώσει και τον κάνει υψηλού επιπέδου, έως ότου «δώσει τη σκυτάλη» στην επόμενη διοίκηση. Η Καβάλα και ο τοπικός κλασικός αθλητισμός, αξίζουν να έχουν μία μεγάλη διοργάνωση κάθε καλοκαίρι. Η ανάληψη τέτοιων διοργανώσεων, επίσης, βοηθάει να ανεβαίνει ο πήχης και όλοι μαζί, Δήμος, φορείς, πολίτες, να καταβάλλουν προσπάθεια για το καλύτερο. Το πιο εύκολο ήταν, να πει η δήμαρχος Καβάλας, ότι δεν θέλει να βάλει κι άλλο «μπελά» στο κεφάλι της, αφού πρόκειται για ένα αγώνα. που είχε επτά έτη να διεξαχθεί. Υπάρχουν μερικοί, που θα κάνουν κριτική, γιατί σε περίοδο κρίσης, ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να επαναφέρει μία διοργάνωση που ξεχάστηκε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ ΣΤΗ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΗΚΑΒΑΛΑ ΜΠΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ κο ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ