Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης αποδέσμευσε τους καλαθοσφαιριστές, Κώστα Αμπατζά και Παναγιώτη Βύρλα, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση δεύτερου αλλοδαπού παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται στην περιφερειακή γραμμή.

Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, θα αντικαταστήσει κι αυτή τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ, Kahlon Whitley (φωτογραφία), ο οποίος ήταν «κατώτερος των προσδοκιών» του προπονητή, Νίκου Πενταζίδη και των διοικούντων τον σύλλογο. Στα έντεκα παιχνίδια που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Elite League είχε: 9,54 πόντους και 4,18 τελικές πάσες μέσο όρο. Τα αντίστοιχα ρεκόρ σε ένα παιχνίδι ήταν: 22 πόντοι (εναντίον του Πανερυθραϊκού) και 11 τελικές πάσες (εναντίον του Παπάγου), ενώ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Ψυχικού με: 17 πόντους, 7 τελικές πάσες και 4 ριμπάουντ.

Η Ε.Κ. Καβάλας θέλει να αποκτήσει και δύο Έλληνες παίκτες. Θεωρούμε πως οι περιπτώσεις του Κ. Αμπατζά και του Π. Βύρλα είναι αξιόλογες. Ο πρώτος, μάλιστα, φόρεσε την φανέλα του συλλόγου στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και ήταν ο «κινητήριος μοχλός» της ομάδας. Θα προσφέρει εμπειρία στην θέση του πλέι μέικερ, κάτι που δεν είχε να δώσει ο K. Whitley. Ο Π. Βύρλας αγωνίζεται στις θέσεις 4-5, στις οποίες είναι περιορισμένες οι λύσεις στην «Ένωση».

Ωστόσο, το ερώτημα είναι, πως θα προσελκύσει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες μία ομάδα με ρεκόρ 0 νίκες και 11 ήττες, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και έχει μοναδικό στόχο, πλέον, να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ