-«Δυστυχώς, δεν βρήκαμε πολλές μελέτες από την προηγούμενη διοίκηση, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε έργα», είπε ο Κώστας Πεφάνης, ο οποίος ελπίζει ότι θα ορκιστεί, πάλι, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας με απόφαση του Εκλογοδικείου.

-Καταρχάς, Κώστα καρντάσι μου, μία δημοτική Αρχή εκλέγεται για να κάνει έργα και όχι για να παραδώσει (έτοιμες) μελέτες στην επόμενη. Στο τέλος της θητείας της, μία δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει τον απολογισμό των έργων που τελείωσε και όχι των μελετών που έκανε. Εγώ θέλω, Κώστα καρντάσι, να μου πει η δημοτική Αρχή ότι έκανε αυτά τα δύο-τρία έργα και ζητάει την ψήφο των δημοτών, γιατί έχει στόχο να κάνει εκείνα τα δύο-τρία έργα στην επόμενη θητεία. Αν συμφωνούν οι δημότες (η πλειοψηφία) με τους στόχους της δημοτικής Αρχής θα την ψηφίσουν. Αλλιώς, θα κάνουν άλλη επιλογή.

-Η προηγούμενη δημοτική Αρχή, επίσης, σας άφησε μελέτες, αλλά και έργα σε εξέλιξη. Αν δεν ήταν αυτές οι μελέτες και τα έργα, Κώστα καρντάσι μου, δεν θα είχατε να παρουσιάσετε απολύτως τίποτα, από τελειωμένα έργα, μέσα στην τετραετία αυτή που λήγει τον Δεκέμβριο. Αρχίσατε, είπες, πολλά νέα πράγματα, αλλά τα περισσότερα, λέω εγώ, έχουν παρελθόν. Οι αναπλάσεις στην πλατεία καπνεργάτη και την αγορά του αγίου Νικολάου, η σύνδεση των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τις πηγές Βοϊράνης, η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, η αναβάθμιση του πηλοθεραπευτηρίου, είναι μερικά που αναφέρω ενδεικτικά, τα οποία δεν άρχισαν το 2019 και δεν καταφέρατε να τελειώσετε έως το 2023! Τα έργα αυτά θα τελειώσει η επόμενη δημοτική Αρχή, όποια κι αν ήταν.

-Γι’ αυτό, μην τρέφετε αυταπάτες. Η νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, δεν είναι «εντολή» να συνεχίσετε το (σχεδόν ανύπαρκτο) έργο σας, ούτε «δεύτερη ευκαιρία», αλλά μία επιλογή της μειοψηφίας της Καβαλιώτικης κοινωνίας, που έχει συγκεκριμένα συμφέροντα. Το 2028, μακάρι να παραδώσετε τρία-τέσσερα έργα, παρά δέκα μελέτες στην επόμενη δημοτική Αρχή.

-Υ.Γ. Ελπίζω το Εκλογοδικείο να δώσει την θέση του δημοτικού συμβούλου σε ένα νέο πρόσωπο, τον Σωτήρη Τσεκμέζογλου. Εσύ, Κώστα καρντάσι μου, έκανες δύο θητείες στο δημοτικό συμβούλιο. Την δεύτερη, μάλιστα, ως πρόεδρος του οργάνου χωρίς επιτυχία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ