-Θα δεχτούμε ότι οι εκλογικοί κατάλογοι χρειάζονται μία «επικαιροποίηση», γιατί δίνουν ένα πλασματικό ποσοστό αποχής από τις εκλογές (εθνικές και αυτοδιοικητικές). Ακόμα και πέντε μονάδες να είναι πλασματικό το ποσοστό αποχής στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Καβάλας, ένα ποσοστό (αποχής) άνω του 45%, είναι άξιο προβληματισμού. Στον Δήμο Καβάλας ψήφισε το 47,6%, δηλαδή 31.791 δημότες. Αυτό σημαίνει πως, τα ποσοστά που έλαβαν οι έξι συνδυασμοί είναι πλασματικά! Για παράδειγμα, οι δύο συνδυασμοί που θα βρεθούν στον β΄ γύρο, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το πρώτο αποτέλεσμα έλαβαν ποσοστά 38,69% ο «Σύγχρονος Δήμος» και 24,45% «Ο Τόπος της Ζωής μας». Αν είχαμε το απόλυτο ποσοστό συμμετοχής, δηλαδή 66.785 ψηφοφόρους, τα πραγματικά ποσοστά θα ήταν: 17,88% για τον «Σύγχρονο Δήμο» και 11,30% για τον «Τόπο της Ζωής μας». Επομένως, μειοψηφία δεν είναι μόνο ο πρώτος συνδυασμός, αλλά και ο δεύτερος που διεκδικεί την νίκη στον β΄ γύρο.

-Πάντως, αν υπήρχε συνδυασμός με την ονομασία «Απέχω από το μέλλον του τόπου μου», με επικεφαλής τον «Κανέναν», θα αναδεικνυόταν νικητής, πανηγυρικά, από τον α΄ γύρο των εκλογών στον Δήμο Καβάλας! Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δεν περιμένουμε υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν συμβεί αυτό. Όμως, ακόμα κι αν η συμμετοχή κυμανθεί στο 45%, είναι δύσκολο να καλυφθεί, από τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου, η διαφορά των 4.407 ψήφων και των 14,24 ποσοστιαίων μονάδων, που τον «χωρίζει» από τον Θόδωρο Μουριάδη. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», πρέπει να ελπίζει στο ίδιο «θαύμα» που έγινε το 2019, όταν ο Θόδ. Μουριάδης, που υπολειπόταν της Δήμητρας Τσανάκα, επτά ποσοστιαίες μονάδες και 2.472 ψήφους, αναδείχτηκε νικητής στον β΄ γύρο πετυχαίνοντας αύξηση του ποσοστού 40 μονάδες και 9.021 ψήφους!

-Ο Μάκης Παπαδόπουλος στοχεύει να γίνει ο μοναδικός, πλέον, εκφραστής της «αλλαγής» στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας και να συσπειρώσει τις δυνάμεις που δεν είναι ικανοποιημένες από την πρώτη θητεία του Θόδ. Μουριάδη. Αυτό θα το πετύχαινε ευκολότερα, αν βρισκόταν εκείνος στην “pole position” ενόψει του αγώνα του β΄ γύρου, για να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θεωρούμε πως ο κόσμος θα πήγαινε περισσότερος να ψηφίσει τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας», αν βρισκόταν στην 1η θέση, για να ολοκληρώσει την νίκη. Οι δημότες θα αισθανόντουσαν πως υπάρχει μεγαλύτερη ελπίδα για την αλλαγή. Με την κατάσταση που διαμορφώθηκε, ο κόσμος θεωρεί σχεδόν βέβαιη την νίκη του νυν δημάρχου και μάλλον δεν θα αφιερώσει δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή για τις εκλογές.

-Ο Θόδ. Μουριάδης, λοιπόν, είναι «φαβορί» να εκλεγεί ξανά δήμαρχος της μειοψηφίας στον Δήμο Καβάλας, αλλά αυτή την φορά, θα αποκτήσει την πλειοψηφία των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο, άρα θα μπορέσει να διοικήσει απρόσκοπτα την πενταετία από 1 Ιανουαρίου 2024 έως 31 Δεκεμβρίου 2028. Και θα δούνε οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες, ακόμα περισσότερη αλαζονεία της εξουσίας και απαξίωση των θεσμών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ