Βέβαιος ότι, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα πετύχει στο έργο του και ότι το διοικητικό συμβούλιο, μαζί με το προσωπικό, θα κερδίσουν το στοίχημα, δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος του Οργανισμού, Κωστής Σιμιτσής, στην παρουσίαση του διοικητικού συμβουλίου, που έγινε την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στο Δημαρχείο. Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας ανέφερε ότι, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός δεν θα υποκαταστήσει την κοινωφελή επιχείρηση «Δημωφέλεια», αλλά θα εισάγει την λειτουργία μιας «επιχείρησης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» στον Δήμο. «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχει βάλει η διοίκηση του Δήμου, ενώ θα είμαστε φειδωλοί με τα οικονομικά του Οργανισμού. Το κεφάλαιο που πρέπει να συγκεντρώσουμε είναι εκατό χιλιάδες ευρώ. Θα αρχίσουμε με είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ και έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου θα καλύψουμε το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ», είπε.

Στην συνέχεια, έκανε την παρουσίαση των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, που είναι οι: Νίκος Νίκου (επιχειρηματίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας), Κώστας Πεφάνης (τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου), Γιάννης Κελγιώργης (πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου), Παναγιώτης Αγγελίδης (αντιδήμαρχος, τέως πρόεδρος της «Δημωφέλεια»), Χριστόδουλος Μιχαλάκης (αντιδήμαρχος), Βασίλης Δημόπουλος (επιχειρηματίας).

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του διοικητικού συμβουλίου και πρόσθεσε πως απαρτίζεται από ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά και το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας. Τα έσοδα των Δήμων, πρόσθεσε, έχουν ελαττωθεί και χρειάζεται να αξιοποιηθούν, με τον καλύτερο τρόπο, οι λιγοστές πηγές. Σ’ αυτό θα συμβάλλει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, με το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του. Ανέφερε, ακόμα, ότι οι τρεις πρώτοι υπάλληλοι θα προέρχονται από τον Δήμο Καβάλας και οι υπόλοιποι θα προσληφθούν με διαγωνισμό (Α.Σ.Ε.Π.).

Ερωτηθείς, από τον «Κ.Τ.», εάν θα χρειαστεί έγκριση της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού από το δημοτικό συμβούλιο απάντησε αρνητικά, ενώ ο Κ. Σιμιτσής συμπλήρωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να επιλέξει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Και ότι, οι άλλες παρατάξεις δεν κατέθεσαν προτάσεις για τα μέλη του διοικητικού σχήματος του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Όσον αφορά το κεφάλαιο των 100.000 ευρώ, εκτός από τις 25.000 ευρώ που θα βάλει, αρχικά, ο Δήμος Καβάλας, τα υπόλοιπα χρήματα θα συγκεντρωθούν από τις συνεργασίες που θα κάνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός για την υλοποίηση έργων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ