-Όλες οι παρατηρήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης  Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού για τις λιμενικές εγκαταστάσεις στα λιμάνια του Νομού Καβάλας, είναι σημαντικές και πρέπει να αξιολογηθούν από τους αρμόδιους φορείς. Θα σταθώ περισσότερο στην επισήμανση των καπετάνιων, ότι είναι απαραίτητη η κατασκευή κυματοθραύστη, για την προστασία από τους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση υψηλότερη των 5 μποφόρ, στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Θάσου.

-Το έργο αυτό αφορά στην ασφάλεια των πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι, όταν ο άνεμος υπερβαίνει τα 5 μποφόρ. Είναι ένα έργο, που δεν μπορεί να κάνει το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο Θάσου. Χρειάζεται η συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως γίνεται στο ζήτημα της κατασκευής καινούργιου προβλήτα στο λιμάνι Κεραμωτής έξω από το χωριό. Το έργο του προβλήτα «κυνηγάει» ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, αντιθέτως με τον δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, ο οποίος δεν έχει δείξει ενδιαφέρον, για την κατασκευή του κυματοθραύστη στο λιμάνι της Θάσου.

-Το έργο του κυματοθραύστη πρέπει να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από τις άλλες παρεμβάσεις στα λιμάνια της Θάσου και του Πρίνου, τις οποίες μπορεί να κάνει το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο. Ο Λευτέρης Κυριακίδης πρέπει να συναντηθεί, καταρχάς, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου και στην συνέχεια, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη υποδομών και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για να δρομολογηθεί το λιμενικό έργο.

-Το λιμάνι στην πρωτεύουσα δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο της κίνησης επιβατών και οχημάτων προς την Θάσο και πρέπει να είναι ασφαλές και σύγχρονο. Το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο και βεβαίως ο δήμαρχος, πρέπει να βάλουν σε προτεραιότητα την κατασκευή του κυματοθραύστη έως το 2028. Είναι ευκαιρία να γίνει «πακέτο» με την καινούργια προβλήτα στην Κεραμωτή. Θα βοηθήσει μία συνεργασία μεταξύ των δημάρχων Θάσου και Νέστου, ώστε να μην «επαναπαυθεί» η περιφερειακή Αρχή.

-Ο χρόνος «τρέχει» και τα πράγματα εξελίσσονται και μεταβάλλονται. Σήμερα, το λιμάνι της Θάσου υποδέχεται γύρω στα δύο εκατομμύρια επιβάτες και χιλιάδες οχήματα κάθε καλοκαίρι. Ενώ, οι λιμενικές υποδομές βελτιώθηκαν ελάχιστα σε σύγκριση με τις περασμένες δεκαετίες. Η βελτίωση πρέπει να είναι συνεχής, όσο αυξάνεται η κίνηση στο λιμάνι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ