Απέναντι στον κακό «Ηρακλή» Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», η ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών των «Πανθήρων» Καβάλας είχε την ευκαιρία να πάρει την νίκη και να εξαντλήσει τις λιγοστές (μαθηματικές) πιθανότητες εισόδου στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας του 4ου ομίλου της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Στο α΄ ημίχρονο του παιχνιδιού, το αγωνιστικό πλάνο των «Πανθήρων» δούλεψε. Με υψηλή συγκέντρωση στην άμυνα, οι παίκτριες των «Πανθήρων» κράτησαν τον «Ηρακλή» χαμηλά στην επίθεση. Η πρωτοπόρος ομάδα του ομίλου σημείωσε μόλις είκοσι (20) πόντους, ωστόσο οι «Πάνθηρες» είχαν «φτωχό» ποσοστό στην επίθεση (8/35 σουτ εντός πεδιάς) και προηγήθηκαν με έξι (6) πόντους στην λήξη της 2ης περιόδου (26-20).

Δυστυχώς, το ποσοστό ευστοχίας μειώθηκε κι άλλο στο β΄ ημίχρονο (5/24 σουτ εντός πεδιάς), ενώ ο «Ηρακλής» ανέκαμψε αγωνιστικά και, χωρίς να παίξει εντυπωσιακό basketball, έφτασε, σχετικά άνετα, στην νίκη με σκορ 49-42. Το κρίσιμο σημείο, κατά την άποψη μας, ήταν η 3η περίοδος και ειδικότερα, το σημείο που οι «Πάνθηρες» έχασαν γρήγορα την διαφορά των εννέα πόντων (29-20), με δύο διαδοχικές επιθέσεις στις οποίες οι παίκτριες του «Ηρακλή» πέτυχαν ισάριθμα καλάθια και κέρδισαν bonus ελεύθερη βολή. Στην συνέχεια, ο «Ηρακλής» πήρε μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση σκοράροντας δύο-τρία μακρινά σουτ (τριών πόντων) και παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι, οι «Πάνθηρες» είχαν πολύ μέτρια απόδοση στην επίθεση και δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα. Πλέον, θα διεκδικήσουν την παραμονή στην κατηγορία μέσω της φάσης των play in. Το σκορ ανά περίοδο του παιχνιδιού ήταν: 15-10, 11-10, 6-15, 10-14, ενώ αγωνίστηκαν οι: Μαμαλίγκατζη 5(1 τρίποντο), Βρανά, Μουταφίδου, Τσάντα 8, Γιαχολάρι, Παναγιωτίδου 6(2 τρ.), Τριανταφύλλου 13, Απούλτση 2, Λυκάκη 2, Πετρουσέφσκα 6.

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο είναι η ακόλουθη: Ηρακλής Θεσσαλονίκης 27, Πυλαία 24, Πανσερραϊκός 24, Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης 24, Πανόραμα 22, Πάνθηρες Καβάλας 21, Ασπίς Ξάνθης 18, Νεάπολη 17, Α.Γ.Ε. Πιερίας 15.

Την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Νεάπολη-Πυλαία, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Πανόραμα, Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης-Πανσερραϊκός, Πάνθηρες Καβάλας-Ασπίς Ξάνθης, ρεπό Α.Γ.Ε. Πιερίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ