-Το 2023 είναι έτος εκλογικό και όπως έχει διαρρεύσει, εντελώς αθώα, η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών θα γίνει, οπωσδήποτε, πριν από τον εορτασμό του Πάσχα! Οι υποψήφιοι βουλευτές, δεν θα αφήσουν ανεκμετάλλευτη καμία εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας και γενικότερα την ευκαιρία για δημόσια παρουσία. Την προεκλογική περίοδο εντείνουν την δραστηριότητά τους και τις επαφές με τους ψηφοφόρους.

-Εκτός από την δραστηριότητα, καρντάσια, εντείνεται και η αγωνία των υποψηφίων. Περισσότερο ανησυχούν εκείνοι οι υποψήφιοι που αισθάνονται ανασφάλεια. Όπως, για παράδειγμα, ο Καβαλάρχης, ο οποίος προσέτρεξε να ζητήσει την εκτίμηση του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης, Θόδωρου Λιβάνιου, όσον αφορά την κατανομή των βουλευτικών εδρών στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας!

-Είπε ο Θ. Λιβάνιος στον Καβαλάρχη ότι, για να αλλάξει ο συσχετισμός των εδρών στον Νομό Καβάλας, δηλαδή οι 3 έδρες για την Νέα Δημοκρατία και η μία έδρα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Προοδευτική Συμμαχία), πρέπει να συμβούν τα ακόλουθα σενάρια: Το Πα.Σο.Κ. (Κίνημα Αλλαγής) να κατακτήσει πανελλαδικά ποσοστό 13% έως 15%, ή το κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» να κατακτήσει ποσοστό πανελλαδικά 11% έως 12%. Τότε, η κατανομή των εδρών θα γίνει 2-1-1. Κι επειδή ο Καβαλάρχης θεωρεί δεδομένη την 1η θέση της Νέας Δημοκρατίας, τις έδρες θα μοιραστούν: Νέα Δημοκρατία 2, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Προοδευτική Συμμαχία) και Πα.Σο.Κ. (Κίνημα Αλλαγής), ή «Ελληνική Λύση» από μία έδρα. Το «ισόπαλο αποτέλεσμα» (2-2) στις έδρες, μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων πανελλαδικά, είναι μαθηματικά αδύνατο να προκύψει.

-Αλλά, γιατί αγωνιά ο Καβαλάρχης για την κατανομή των εδρών; Εάν δεχτούμε, καρντάσια, πως η μία έδρα που θα καταλάβει η Νέα Δημοκρατία στον Νομό Καβάλας είναι «καπαρωμένη» από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, θα δοθεί μεγάλη μάχη για την δεύτερη έδρα. Εγώ, Καβαλάρχη μου, δεν βλέπω να έχει πολλές πιθανότητες το σενάριο 3-1. Θεωρώ περισσότερο πιθανή την κατανομή από μία έδρα σε τέσσερα κόμματα με το σύστημα της απλής αναλογικής! Εκτός αν, είναι υψηλό το ποσοστό της αποχής. Τότε, κακό του κεφαλιού στους Έλληνες και τις Ελληνίδες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ