• Η κατασκευή των μετωπικών σταθμών διοδίων, δήλωσε ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», είναι σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ! Το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή, κάνει κουμάντο πότε, που και πόσοι σταθμοί διοδίων θα κατασκευαστούν. Ίσως ορίζει και το ποσό των διοδίων. Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ υποκαθιστά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τον υπουργό και την ελληνική κυβέρνηση ασκώντας πολιτική στον τομέα των μεταφορών!
  • Κι επειδή είναι σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ, πρόσθεσε ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», οι μετωπικοί σταθμοί θα κατασκευαστούν. Γιατί δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον. Μπορεί από το 2018 να εφαρμοστεί το αναλογικό σύστημα χρέωσης διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, αλλά εάν πουληθεί η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε ιδιώτη, αυτός να εφαρμόσει, στον ιδιωτικό πλέον αυτοκινητόδρομο, το σημερινό σύστημα με τους μετωπικούς σταθμούς και με δικές του χρεώσεις για τους χρήστες.
  • Θα του κατασκευάσει, δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο τους σταθμούς διοδίων, για να κάνει τη δουλειά του, χωρίς να ξοδέψει εκείνος χρήματα στην κατασκευή των υποδομών. Είναι η «προίκα» που πρέπει να δοθεί στον υποψήφιο «γαμπρό». Το καρντάσι που θα πάρει την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», δεν θα υπογράψει σύμβαση παραχώρησης, αλλά προικοσύμφωνο!
  • Απαντώντας, επίσης, στο ερώτημα, γιατί πρέπει να κατασκευαστούν οι υπόλοιποι μετωπικοί σταθμοί διοδίων, μεταξύ αυτών και ο σταθμός πάνω από το Περιγιάλι Καβάλας, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είπε ότι: «Το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο». Πόσο, δηλαδή, είναι το κόστος κατασκευής του σταθμού πάνω από το Περιγιάλι Καβάλας; Κι επειδή το κόστος δεν είναι μεγάλο, θα δώσουμε τα χρήματα αυτά, μόνο και μόνο για να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες υποδομές ως «σημεία ελέγχου»; Δεν έχει άλλες ανάγκες ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας οδού; Αποκατάσταση τμημάτων του οδοστρώματος, ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση κ.λπ. Τα λύσατε όλα τα προβλήματα πρόεδρε; Αλλά, να μην ενισχυθούν και οι εργολάβοι, που έχουν μεγάλη αναδουλειά, λόγω της κατακόρυφης μείωσης των δημοσίων έργων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ