-Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην δημοτική Αρχή και ειδικότερα στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, προκειμένου να ενισχύσει την «φωνή» διεκδίκησης του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», είναι διαδοχικές. Ωστόσο, ο Θ. Μουριάδης δείχνει να αδιαφορεί να τις αξιοποιήσει!

-Στην διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων ενός παιδαγωγικού προγράμματος, με σκοπό την προαγωγή της πνευματικής ευεξίας, την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την επανένταξη των ανηλίκων αιτούντων άσυλο στην ελληνική κοινωνία, το οποίο έχει τίτλο: «Together in sport», ο δήμαρχος δήλωσε πως ο Δήμος Καβάλας θα στηρίξει, με όλες τις δυνάμεις του, το ιδιαιτέρως φιλόδοξο εγχείρημα, που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, παραχωρώντας τις δημοτικές αθλητικές υποδομές!

-Πρόκειται για τις αθλητικές υποδομές, που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν, από τον Μάρτιο του 2020, τα παιδιά των ακαδημιών των τοπικών αθλητικών σωματείων, λόγω της απαγόρευσης της οργανωμένης άθλησης, την οποία επέβαλαν η κυβέρνηση και η επιτροπή των επιδημιολόγων. Ενώ μέχρι πρότινος λειτουργούσαν τα δημοτικά σχολεία, τα παιδιά δεν μπορούσαν να αθληθούν στις ακαδημίες! Ο Δήμος Καβάλας ενδιαφέρεται για την προαγωγή της πνευματικής ευεξίας και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των ανηλίκων αιτούντων άσυλο που φιλοξενούνται στην δομή του Περιγιαλίου, ωστόσο δεν έχει αναλάβει μία πρωτοβουλία, ώστε να επαναλειτουργήσουν οι ακαδημίες που αποτελούν τον «πνεύμονα» των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

-Θα περιμέναμε, ακόμα, ο δήμαρχος Καβάλας να εκμεταλλευτεί το προαναφερθέν παιδαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν: η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Δήμος Νυρεμβέργης, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΜΕΤΑδραση» (σ.σ. γιατί είναι αδιανόητο να απουσιάζουν οι Μ.Κ.Ο., από τα προγράμματα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση), για να ζητήσει την κατασκευή αθλητικών υποδομών εντός του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου». Οι υποδομές αυτές, θα χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά θα είναι παρακαταθήκη για την τοπική κοινωνία, όταν πάψει να λειτουργεί η δομή φιλοξενίας μεταναστών. Διότι, η δομή φιλοξενίας δεν θα λειτουργεί εσαεί στο Περιγιάλι και το παλιό στρατόπεδο θα περιέλθει στον Δήμο Καβάλας.

-Μέσα στο παλιό στρατόπεδο υπάρχουν κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν όταν αποχώρησε η στρατιωτική δύναμη. Γιατί δεν προτείνει ο Θ. Μουριάδης στους υπόλοιπους εταίρους του προγράμματος και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, να χρηματοδοτηθεί η ανακαίνιση των παλιών αθλητικών εγκαταστάσεων και η δημιουργία καινούργιων (σ.σ. αξιοποιώντας και μερικά από τα στρατιωτικά κτήρια), για να αθλούνται με ασφάλεια τα ανήλικα παιδιά της δομής;

-Και το κυριότερο, γιατί δεν αναλαμβάνουν, ο Δήμος Νυρεμβέργης και η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, να υλοποιήσουν το πρόγραμμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Νυρεμβέργης, μεταφέροντας τα παιδιά της δομής από το Περιγιάλι στην Γερμανία, ώστε να ενταχθούν στην γερμανική κοινωνία;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ