-Η Καβάλα πληρώνει την έλλειψη αποφασιστικότητας της δημοτικής Αρχής και ειδικότερα του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, σε ορισμένα ζητήματα. Ένα από αυτά, είναι η γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, που υπέστη σοβαρή ζημιά τον Νοέμβριο του 2018! Πέντε έτη μετά, το «κομμένο» στα δύο τμήμα του καταστρώματος της γέφυρας παραμένει όπως την ημέρα του ατυχήματος! Πέντε έτη μετά, η γέφυρα είναι άχρηστη και «νεκρή ζώνη». Πέντε έτη μετά, οι τοπικοί άρχοντες περιμένουν νε «δεήσει» να ασχοληθεί η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στην οποία ανέθεσε την μελέτη αποκατάστασης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

-Ο Θόδ. Μουριάδης επαναπαύτηκε στον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο και ο Χρ. Μέτιος στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.». Λες και ο Χρ. Μέτιος έχει αγωνία εάν δυσφημίζεται η Καβάλα από την εικόνα της άχρηστης γέφυρας. Λες και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχει πρώτη προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο. Ο Θόδ. Μουριάδης «λούφαξε» και πέρασαν τέσσερα έτη στην διοίκηση του Δήμου, χωρίς να γίνει βήμα προόδου. Ένας δυναμικός και αποφασιστικός δήμαρχος θα «κινούσε τα νήματα», θα ήταν πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος. Θα απαιτούσε και δεν θα παρακαλούσε. Θα εισηγούνταν στο δημοτικό συμβούλιο και θα ζητούσε την σύσσωμη στήριξη του συλλογικού οργάνου. Δεν έπραξε τίποτα ο νυν δήμαρχος Καβάλας και το τέλμα συνεχίζεται.

-Εάν ο Θόδ. Μουριάδης είχε στα «χέρια» του την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για την κατεδάφιση της γέφυρας και την επόμενη μέρα εκτελούσε την απόφαση αυτή, θα τολμούσε ο περιφερειάρχης να ζητήσει την τιμωρία του; Αλίμονο στον περιφερειάρχη! Στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, ο Χρ. Μέτιος θα είχε απέναντι το σύνολο της Καβαλιώτικης κοινωνίας. Ωστόσο, ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες, καλούν τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, να επιβραβεύσουν τον Χρ. Μέτιο και τον Θόδ. Μουριάδη, για την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα τους!

-Ο δήμαρχος Καβάλας επέλεξε την στάση της αδράνειας και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αξιολογηθεί αρνητικά από τους πολίτες στις 8 Οκτωβρίου 2023. Ευελπιστούμε πως ο επόμενος δήμαρχος θα δείξει την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό και θα «κόψει τον γόρδιο δεσμό», όπως ο Μέγας Αλέξανδρος. Η υπομονή και η ανοχή στην στασιμότητα εξαντλήθηκαν. Είναι μεγάλο διάστημα τα πέντε έτη, για να λυθεί ένα τέτοιο ζήτημα ελάσσονος σημασίας. Τι να περιμένουν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες για την περιμετρική οδό, όταν πέρασαν αναξιοποίητα πέντε έτη για μία γέφυρα μήκους εκατόν πενήντα μέτρων;

-Η εντολή του Χρ. Μέτιου προς την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» έπρεπε να είναι σαφής. Να ασχοληθεί μόνο με το μεγάλο έργο της περιμετρικής οδού της Καβάλας. Και να δώσει στον Δήμο το «πράσινο φως» να κατεδαφίσει την γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Άλλωστε, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) την κατασκεύασε και ο Δήμος Καβάλας θα την κατεδαφίσει. Έως το τέλος της δημοτικής περιόδου, στις 31 Δεκεμβρίου 2023, η γέφυρα πρέπει να κατεδαφιστεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ