-Τον τελευταίο καιρό αναδείχτηκε ένα σοβαρό, κατά την άποψη μας, ζήτημα στον Δήμο Καβάλας, το οποίο αφορά την ηθική στην πολιτική και την ηθική του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος εκτός από μετριότατος στην διοίκηση, φαίνεται πως είναι και δολοπλόκος!

-Προ ημερών, ο δήμαρχος έκανε μία δήλωση σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (σ.σ. αμέσως μετά την τελετή για την επέτειο απελευθέρωσης της Καβάλας στο ηρώο πεσόντων στην πλατεία Νικοτσάρα) με υπονοούμενο για την νομιμότητα της εκλογής του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Χρυσανίδη στο δημοτικό συμβούλιο. Είπε ο δήμαρχος, ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα» βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο χάρη στον τέως αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιάννη Ιακωβίδη, ο οποίος χορήγησε μία βεβαίωση περαίωσης του έργου. Η καθυστέρηση στην παραλαβή του οφειλόταν στο ότι δεν έγινε η σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Το βασικό αντικείμενο του έργου, όπως ισχυρίζεται ο Χαρ. Χρυσανίδης, ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, είναι ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και όχι της εργολήπτριας κοινοπραξίας, στην οποία συμμετείχε, λόγω επαγγέλματος σ.σ. είναι μηχανικός), ο Χαρ. Χρυσανίδης. Το έργο, δηλαδή, τελείωσε, αλλά δεν παραλήφθηκε τυπικά από τον Δήμο Καβάλας.

-Η καθυστέρηση στην παραλαβή του έργου, σύμφωνα με τον Χαρ. Χρυσανίδη, έγινε σκόπιμα από τον Θόδ. Μουριάδη και ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το «χαρτί» αυτό κατά της υποψηφιότητας του Χαρ. Χρυσανίδη. Διότι, κατά την νομοθεσία, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος αιρετός κάποιος που έχει επαγγελματική σχέση με τον Δήμο. Ωστόσο, ο Θόδ. Μουριάδης δεν χρησιμοποίησε το «χαρτί» αυτό πριν από τις δημοτικές εκλογές, αλλά περίμενε να το αξιοποιήσει εάν βρισκόταν αντιμέτωπος με τον Χαρ. Χρυσανίδη στον β΄ γύρο των εκλογών. Διότι, ο σκοπός του Θόδ. Μουριάδη ήταν, αν περνούσε στον β΄ γύρο, να έχει αντίπαλο τον Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο. Μόνο έτσι, πίστευε ότι θα εξασφάλιζε την επανεκλογή του! Όπως και έγινε.

-Το παραπάνω δείχνει την πολιτική υστεροβουλία του δημάρχου Καβάλας, ο οποίος ενώ γνώριζε πως υπάρχει μία «εκκρεμότητα» με το έργο στο οικόπεδο Κρέη και τον Χαρ. Χρυσανίδη, δεν κατέθεσε ένσταση πριν από τις δημοτικές εκλογές, ώστε το Πρωτοδικείο Καβάλας να αποκλείσει τον συνδυασμό «Έργο Τώρα» από την εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι το ορθό και πολιτικά έντιμο. Τελικά, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το «χαρτί» του έργου στο οικόπεδο Κρέη, το οποίο γνώριζε ότι ήταν καμένο! Διότι, αν έκανε την ένταση για κακή συμμετοχή του Χαρ. Χρυσανίδη στις εκλογές, αυτή θα απορρίπτονταν από το αρμόδιο δικαστήριο, αφού η καθυστέρηση στην παραλαβή του έργου δεν ήταν υπαιτιότητα του εργολάβου. Ο Χαρ. Χρυσανίδης είχε στα χέρια του την βεβαίωση περαίωσης του έργου από τον Γιάννη Ιακωβίδη, ο οποίος «πλήρωσε το μάρμαρο» στις εκλογές! Από τους 8 αντιδημάρχους της πρώτης θητείας (2019-2023) του Θόδ. Μουριάδη στην διοίκηση, από αυτούς που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του 2023 (σ.σ. δεν συμμετείχαν ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο Λεωνίδας Παππάς) δεν εκλέχτηκε μόνο αυτός! Εξελέγησαν οι: Κυριάκος Σταυρίδης (πρώτος σε ψήφους), Γιάννης Προμούσας, Κώστας Βακιρτζής, Απόστολος Μουμτσάκης. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!

-Υ.Γ. Αυτά συμβαίνουν, όταν το 60% των Καβαλιωτών απέχει από τις εκλογές. Όσο θα συνεχίζεται το υψηλό ποσοστό αποχής, θα αναδεικνύονται στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας πρόσωπα ανίκανα και δολοπλόκα, τα οποία στηρίζονται από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ελίτ και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Οι θητείες του Θόδ. Μουριάδη, θα καταγραφούν ως «μελανή σελίδα» στην ιστορία του Δήμου Καβάλας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ