-Η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων και ειδικότερα αγώνων ποδοσφαίρου χωρίς την παρουσία φιλάθλων, είναι σαν μία θεατρική παράσταση, ή μία συναυλία, χωρίς κοινό. Έχει νόημα ο ηθοποιός να παίξει μπροστά σε άδεια καθίσματα, ή ο τραγουδιστής να τραγουδήσει σε άδειο στάδιο; Έτσι και ο αθλητής χρειάζεται την παρουσία των φιλάθλων, για να δώσει την δική του «παράσταση».

-Επομένως, η μείωση του αριθμού των θεατών στις κερκίδες, ή ακόμα χειρότερα η πραγματοποίηση αγώνων «κεκλεισμένων θυρών», είναι μεγάλο πισωγύρισμα. Το μέτρο αυτό δοκιμάστηκε στην αρχή της πανδημίας και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα σωματεία και στους αθλητές, ιδιαίτερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

-Όταν επιτράπηκε η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα, ανοιχτά και κλειστά, έπρεπε οι ειδικοί επιστήμονες και κυρίως οι πολιτικοί, να γνωρίζουν τις συνθήκες που διεξάγονται οι αγώνες. Το γνώριζαν, αλλά επέβαλαν τον διαχωρισμό των φιλάθλων, όπως και στην υπόλοιπη κοινωνία, αλλά το αποτέλεσμα του διαχωρισμού τους διέψευσε οικτρά! Παρά το ότι, καρντάσια, στα γήπεδα εισέρχεται μερίδα των φιλάθλων, έπειτα από έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών (όχι οπαδικών φρονημάτων), οι κυβερνώντες ετοιμάζονται να επαναφέρουν το μέτρο που εφαρμόστηκε στην αρχή της πανδημίας! Άραγε, τι δεν λειτούργησε σωστά;

-Ένα σημαντικό ποσοστό θεατών, λένε, δεν τηρούν τα μέτρα, δηλαδή δεν φορούν μάσκα και δεν κρατάνε απόσταση μεταξύ τους. Συγνώμη, καρντάσια, αλλά ο φίλαθλος πηγαίνει στο γήπεδο για να φωνάξει, να τραγουδήσει, να στηρίξει την ομάδα του και να πει μερικά «γαλλικά» για εκτόνωση! Πως θα «εκφραστεί» φορώντας την μάσκα και κρατώντας την απόσταση από τους άλλους, όπως στην εκκλησία; Ο υπουργός υγείας, ο Θανασάκης ο Πλεύρης, δήλωσε φίλαθλος και λυπήθηκε που είδε πολλούς φιλάθλους σε πρόσφατο παιχνίδι μπάσκετ, να μην φορούν μάσκα. Θανάση, καρντάσι μου, μάλλον είσαι φίλαθλος του καναπέ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ