-Ο Ερασιτέχνης Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» έδωσε την εκκίνηση στην διαδικασία για την σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.), προκειμένου η ομάδα ποδοσφαίρου να δηλώσει συμμετοχή, αφού λάβει την απαραίτητη αδειοδότηση, στο πρωτάθλημα της Super League 2 της περιόδου 2024-2025. Την διαδικασία θα «τρέξει» μία πενταμελής επιτροπή, η οποία θα προσκαλέσει τους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν μετοχές ώστε να συμπληρωθεί το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο των 350.000 ευρώ. Η τιμή της μετοχής ορίστηκε στα 30 ευρώ. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τα μέσα του Ιουλίου.

-Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αντώνης Αντωνίου, απεύθυνε κάλεσμα στα μέλη του συλλόγου και σε όποιον επιθυμεί να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια του Α.Ο.Κ. στην Super League 2, να αγοράσουν μετοχές στην νέα Π.Α.Ε. που θα ονομαστεί «Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 2024». Πρόκειται, επομένως, για μία «νέα σελίδα» στην ιστορία του ποδοσφαίρου του Α.Ο.Κ. και ευελπιστούμε να γίνει συστράτευση της τοπικής κοινωνίας.

-Ωστόσο, στην γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024, ο Αντ. Αντωνίου εξέφρασε τον προβληματισμό και συνάμα την δυσαρέσκεια του, για την ελάχιστη υποστήριξη που έχει ο Α.Ο.Κ. από τους πολιτικούς παράγοντες, ενώ παραπονέθηκε για την αδιαφορία που δείχνει η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας στα αιτήματα της διοίκησης του Ερασιτέχνη, σχετικά με την βελτίωση των υποδομών που χρησιμοποιεί ο σύλλογος και την δημιουργία νέων. «Δεν θα γίνω επαίτης. Καταθέσαμε τα αιτήματα και περιμένουμε, ακόμα, μία απάντηση. Ο Α.Ο.Κ. δικαιούται κάτι περισσότερο, γιατί είναι ο κορυφαίος σύλλογος στον Νομό», είπε ο πρόεδρος. Αρκετή αναφορά έγινε στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», που χρήζει σημαντικών βελτιώσεων και προστασίας των εγκαταστάσεων, για να χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημα της Super League 2 και μελλοντικά, το ευχόμαστε, στην Super League.

-Κατά την άποψη μας, για να σεβαστούν οι τοπικοί άρχοντες τον Α.Ο.Κ., πρέπει να αποκτήσει πραγματική δύναμη ως σύλλογος. Και η δύναμη κάθε συλλόγου, είναι τα μέλη, πρωτίστως και οι φίλαθλοι υποστηρικτές του. Για τα πολιτικά πρόσωπα μετράει η αριθμητική δύναμη κάθε σωματείου και συλλογικότητας, αφού είναι οι βασική «δεξαμενή» ψηφοφόρων τους. Εάν ο Α.Ο.Κ. είχε έναν υψηλό αριθμό μελών και φιλάθλων, οι πολιτικοί θα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπισή του. Ενώ έχει κερδίσει τον σεβασμό στον ποδοσφαιρικό κόσμο, ο Α.Ο.Κ., δυστυχώς, δεν στηρίζεται από τους «άρχοντες» που διοικούν τον τόπο. Γιατί βλέπουν την χαμηλή δυναμική που έχει μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης. Οι επιχειρηματίες ανταποκρίνονται με τις χορηγίες και την διαφήμιση που προσφέρουν, αλλά ο Α.Ο.Κ. πρέπει να αυξήσει, κατά πολύ, τον αριθμό των μελών του. Τα μέλη αυτά θα γίνουν ο «μοχλός πίεσης» προς τους πολιτικούς, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του συλλόγου.

-Κι ένα τέτοιο αίτημα, είναι η κατασκευή ιδιόκτητων αθλητικών εγκαταστάσεων. Κυρίως ενός σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου, που θα στεγάσει την ομάδα τις επόμενες δεκαετίες και την προσπάθεια της, να ανέλθει αγωνιστικά, να καθιερωθεί στην «ελίτ» της Ελλάδας και να διεκδικήσει μία συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

-Προτείνουμε, λοιπόν, το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη να συγκροτήσει μία ακόμα επιτροπή, που θα αναλάβει να βάλει το πρώτο λιθαράκι, για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Τα μέλη της επιτροπής θα οργανώσουν και θα κατευθύνουν το σχέδιο, για να υπάρξει ανταπόκριση από την κοινωνία και, προπαντός, από τους «άρχοντες» του τόπου. Να είστε σίγουροι, ότι με το ιδιόκτητο γήπεδο στολίδι, ο Α.Ο.Κ. θα γίνει πολύ πιο ελκυστικός προς τους ανθρώπους, που θέλουν να χρηματοδοτήσουν μία υγιή προσπάθεια στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ