Για τον εορτασμό της ημέρας εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, στην πόλη της Καβάλας ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις: ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 18ης Σεπτεμβρίου έως και τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2016. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών, από τις 08:00 της 18ης Σεπτεμβρίου έως και τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2016.
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.
09:45 Απόδοση τιμών με μέριμνα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (ΧΧΤΘΜ) και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.
10:00 Τέλεση μνημόσυνου μετά τη Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως Θάσου, κ. Προκοπίου. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Εμμανουήλ Ζαχαρόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Νομού Καβάλας.
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων, ανάκρουση εθνικού ύμνου, πέρας τελετής.
18:50 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
19:45 Συνδιοργάνωση επετειακής εκδήλωσης της Π.Α.Μ.-Θ./Π.Ε. Καβάλας με τον σύλλογο Μικρασιατών Νομού Καβάλας, με ομιλητή τον καθηγητή, Αθανάσιο Ε. Καραθανάση, πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στo αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Θα προβληθεί σχετική ταινία, ενώ θα συμμετάσχει και η χορωδία του συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ