-Ο Εμμανουέλ Μακρόν αναδείχτηκε νικητής στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία με διαφορά δεκαεπτά μονάδων από την συνυποψήφια του, Μαρίν Λεπέν και διέκοψε την αρνητικά παράδοση των είκοσι ετών, στα οποία κανένας πρόεδρος δεν κατάφερε να κερδίσει δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Ο Εμμανουέλ Μακρόν απέσπασε ποσοστό 58,5% έναντι 41,5% της Μ. Λεπέν και θα είναι πρόεδρος για τα επόμενα πέντε έτη στην Γαλλία.

-Ο «μπαμπούλας» της ακροδεξιάς λειτούργησε υπέρ του «κεντρώου», «(νέο)φιλελεύθερου» και «δημοκρατικού» Εμμανουέλ, που συσπείρωσε στην υποψηφιότητά του την «προοδευτική» μερίδα της κοινωνίας, την πολιτική και οικονομική ελίτ και τις εκατοντάδες χιλιάδες των μεταναστών. Ο Εμμανουέλ είναι ο εκλεκτός του πολιτικού κατεστημένου στην Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Είναι ο πολιτικός, που μπορεί να συνεννοηθεί με την ελίτ που διαφεντεύει τις τύχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των λαών των κρατών μελών της. Εμείς χαρακτηρίζουμε τους πολιτικούς αυτούς ως golden boys του συστήματος.

-Δεν μας προκάλεσε, επομένως, έκπληξη, ότι ο Εμμανουέλ στις περασμένες εκλογές είχε χαμηλό ποσοστό «διείσδυσης» στα μεσαία και χαμηλά στρώματα της γαλλικής κοινωνίας και ιδιαίτερα στους εργάτες, τους υπαλλήλους και τους αποκλεισμένους από την μικρή «πίτα» της ευημερίας. Ο Εμμανουέλ δεν εκφράζει τους ανθρώπους αυτούς, γιατί είναι πολιτικός που υπηρετεί την ελίτ, όπως παραδέχονται και οι έγκριτοι αναλυτές. Το ποσοστό των πολιτών αυτών είναι υψηλό στην Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη και συνεχώς αυξάνεται! Για την ενίσχυση του φαινομένου αυτού, κατά την άποψη μας, αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί τους οποίους αποκαλούμε golden boys και οι πολιτικές που εφαρμόζουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι πολιτικές αυτές έχουν φτωχοποιήσει μεγάλους πληθυσμούς των ευρωπαίων λαών, διέλυσαν την μεσαία αστική τάξη και απομονώνουν κοινωνικά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυραίων πολιτών. Όσο θα εντείνεται η φτωχοποίηση, όσο θα ενισχύονται οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και θα καταπατώνται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, θα «φουντώνει» ο ακραίος λόγος και ο λαϊκισμός στον δυτικό κόσμο.

-Το ζήσαμε στην Ελλάδα, με την απότομη άνοδο της «Χρυσής Αυγής» και την είσοδο μιας παρακρατικής και ναζιστικής Οργάνωσης στο Κοινοβούλιο. Οι ομάδες με (νεο)ναζιστική ιδεολογία έγιναν το «σωσίβιο» για τις βαθύτατα παρακμασμένες, απαξιωμένες και ανυπόληπτες «δημοκρατικές» πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες καταφέρνουν να κρατιούνται στο προσκήνιο χρησιμοποιώντας το εκφοβιστικό δίλημμα, ότι κινδυνεύει η δημοκρατία από τους ακροδεξιούς, τους νεοναζί και τους λαϊκιστές. Μέσα στο ίδιο «καζάνι» βάζουν, τεχνηέντως, οποιονδήποτε εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτές της επικρατούσας πολιτικής ελίτ. Η ελίτ δημιουργεί τα άκρα, για να χειραγωγεί τους λαούς και να τους εγκλωβίζει στον λεγόμενο κεντρώο χώρο, που έγινε «χωνευτήρι» ιδεολογιών Δεξιών, Αριστερών, σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, φιλελεύθερων, νεοφιλελεύθερων, οικολόγων, προοδευτικών κ.ά. Το αποτέλεσμα είναι, οι πολιτικές των παρακμασμένων δυνάμεων, να οδηγούν τα κράτη, τα έθνη και τους λαούς στην διαρκή κρίση και την παρακμή.

-Εάν δεν αφυπνιστούν οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες και οι πατριώτες, δυστυχώς, η κατάρρευση του παρακμασμένου πολιτικού συστήματος, που διαφαίνεται, θα συμπαρασύρει και τις κοινωνίες. Ο Εμμανουέλ Μακρόν, δεν είναι σίγουρα ο πολιτικός ηγέτης, ο οποίος θα «ορθώσει ανάστημα» και θα αποτρέψει την κοινωνική κατάρρευση. Τα λαϊκά στρώματα στην Γαλλία, που έχουν αδιάψευστο πολιτικό κριτήριο, δεν τον εμπιστεύονται. Τα δείγματα που έδωσε στην πρώτη θητεία του, δεν είναι ενθαρρυντικά και φοβούμαστε πως στο τέλος της δεύτερης θητείας του, το ποσοστό των Γάλλων εργατών και υπαλλήλων που θα αισθάνονται κοινωνικά απομονωμένοι, θα είναι ακόμα υψηλότερο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ