-Μεταφέρω δήλωση του διοικητή της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Περιγιάλι, του Δημήτρη Ρέμμου, ο οποίος είπε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνονται και οι σεκιούριτι, αφού η έκταση του στρατοπέδου δεν έχει μειωθεί. Τους έχω πει, ότι για μένα δεν έχει απολυθεί κανένας και όσο περνάει από το χέρι μου, θα κάνω ότι μπορώ και σε αυτό έχω και τον υπουργό εθνικής άμυνας στο πλάι μου, για να με βοηθήσει για να μην χάσει κανένας την δουλειά του».

-Ο Δημήτρης Ρέμμος, το καρντάσι, ανησυχεί, πρωτίστως, να μην χάσει εκείνος την δουλειά του, αφού «βολεύτηκε» με την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει διοικητές στις δομές φιλοξενίας μεταναστών. Διότι, αν μειωθεί το «προσωπικό» στην δομή, δεν θα χρειάζεται να υπάρχει διοικητής. Εγώ θα ρωτήσω τον Δημήτρη Ρέμμο, γιατί να απασχολούνται υπάλληλοι εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης (security) στην δομή φιλοξενίας μεταναστών και να μην πληρώνονται οι υπάλληλοι αυτοί από το ελληνικό Δημόσιο, μέσω μιας εργασιακής σύμβασης, για να ενισχύσουν την προστασία των πολιτών της υπαίθρου, όπου οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι υποστελεχωμένες;

-Επίσης, γιατί όσοι και όσες προσλήφθηκαν στις δομές αυτές, δεν προσλαμβάνονται στους Δήμους, που έχουν μεγάλη ανάγκη από προσωπικό; Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καρντάσια, ότι άτομα με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και διδακτορικά διπλώματα, τοποθετήθηκαν διοικητές σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, ενώ οι Υπηρεσίες του Δημοσίου, των Περιφερειών και των Δήμων, έχουν σοβαρές ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού.

-Και σε τελική ανάλυση, ο υπουργός εθνικής άμυνας, ο Νικολάκης ο Παναγιωτόπουλος, στηρίζει την λειτουργία της δομής μεταναστών, ή το αίτημα να αποδοθεί το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στην τοπική κοινωνία; Μετά τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα, θα γίνουν και οι δομές μεταναστών πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης και εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η δομή πλέον φιλοξενεί πολύ λίγους μετανάστες κ μόλις φύγουν κ αυτοί να μεσολαβήσει ο κος Παναγιωτόπουλος να αποδοθεί στον Δήμο Καβάλας για να γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο της πόλης που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της πολύ υποβαθμισμένης ανατολικής πλευράς της πόλης. Οποιαδήποτε κίνηση προς την κατεύθυνση παράτασης της παραμονής της δομής στον αστικό ιστό της πόλης θα μας βρει κάθετα αντίθετους. Όσον αφορά τον κο Ρέμμο θα βρεθεί άλλος οργανισμός να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως διοικητής. Το Περιγιάλι πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα κ με την χάραξη του νέου δρόμου πίσω από το Ανθή Καραγιάννη κ το κλειστό κολυμβητήριο, αλλά κ με την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου. Άμα γίνει κιόλας κ το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ εκεί θα έχουμε τότε τον δεύτερο αθλητικό πνεύμονα της πόλης μετά την Καλαμίτσα στα δυτικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ