-Η αναφορά που έκανε ο Δημήτρης Καιρίδης, υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου, για το ενδεχόμενο της μετεγκατάστασης της δομής φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργεί εντός του παλιού στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», είναι προσχηματική. «Η δομή προφανώς θα μπορούσε να είναι αλλού. Είναι μία πρότυπη δομή. Άρα, το ενδεχόμενο μεταφοράς μας απασχολεί, εφόσον όμως βρεθεί χώρος από την τοπική κοινωνία. Αν υπάρξει ρεαλιστική πρόταση, θα το δούμε το θέμα», είπε.

-Η κεντρική διοίκηση και οι υπουργοί μεταναστευτικής πολιτικής, γιατί και ο Νότης Μηταράκης έκανε ανάλογη δήλωση, δεν επιθυμούν να φύγει η δομή από το Περιγιάλι. Πως είναι δυνατό, ο Δημ. Καιρίδης να επιθυμεί την μετεγκατάσταση της δομής, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε στην Καβάλα, μίλησε με κολακευτικά λόγια για την οργάνωση και τις συνθήκες διαμονής των μεταναστών; Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να μεταφέρει αλλού την δομή, για να αποδοθεί το παλιό στρατόπεδο στον Καβαλιώτικο λαό, θα έβρισκε την λύση από το πρώτο έτος που εξελέγη. Αντίθετα, βελτίωσε τις εγκαταστάσεις, όρισε διοικητή και έκανε την δομή πρότυπο, όπως σχολίασε ο νυν υπουργός! Άλλωστε, η προηγούμενη κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημιούργησε την δομή στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», χωρίς να ζητήσει μία «ρεαλιστική πρόταση» από τον Δήμο Καβάλας. Το δημοτικό συμβούλιο αντέδρασε και εξέδωσε (ομόφωνο) ψήφισμα, κατά της δημιουργίας «γκέτο» εντός του αστικού ιστού. Επομένως, πως θα λάβει υπόψη την «ρεαλιστική πρόταση» η κεντρική διοίκηση, ενώ αγνόησε (προκλητικά) μία απόφαση του ανώτερου συλλογικού οργάνου της Καβαλιώτικης κοινωνίας;

-Θα είναι λάθος, κατά την άποψη μας, ο Δήμος Καβάλας και άλλος τοπικός φορέας, να ανταποκριθεί στην δήλωση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία είναι «παγίδα», γιατί αποσκοπεί να μην αλλάξει θέση η δομή. Θα επαναλάβουμε ότι, αν θέλει η κεντρική διοίκηση, μπορεί να βρει τον χώρο για την μετεγκατάσταση της δομής αμέσως! Έχει την δυνατότητα της «απαλλοτρίωσης», της «επίταξης» και, κυρίως, της χρηματοδότησης του έργου. Η βούληση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας εκφράστηκε. Η δομή να μεταφερθεί εκτός του αστικού ιστού. Αλλά, ο Δημ. Καιρίδης ανέφερε πως, η δομή πρέπει να βρίσκεται κοντά στις Υπηρεσίες, το νοσοκομείο, σε σχολεία, ώστε να γίνει η ένταξη των μεταναστών στον κοινωνικό ιστό! Υπάρχει πιο ξεκάθαρη δήλωση από αυτή, ότι η κεντρική διοίκηση θεωρεί ιδανική θέση το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»;

-Η ευκαιρία να μεταφερθεί η δομή εκτός του αστικού ιστού χάθηκε την περίοδο που ήταν υπουργός εθνικής άμυνας ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Φοβήθηκε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, ότι θα κατηγορηθεί για «εύνοια» προς την εκλογική του περιφέρεια, αν πίεζε την Υπηρεσία που διαχειρίζεται τα παλιά στρατόπεδα και γενικότερα την ακίνητη περιουσία των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να αποδοθεί το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στον Δήμο Καβάλας. Ίσως, ο Ν. Παναγιωτόπουλος να έπειθε την αρμόδια Υπηρεσία των ενόπλων δυνάμεων, αν ζητούσε το στρατόπεδο κάποιος ιδιώτης, για να κάνει μία μεγάλη επένδυση στο Περιγιάλι. Όπως έγινε με την παραχώρηση του (στρατιωτικού) αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα, στην εταιρεία Egnatia Aviation. Μπορούσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να μεταφέρει την δομή μεταναστών από το Περιγιάλι στον Αμυγδαλεώνα. Πάλι, θα βρισκόταν κοντά στο νοσοκομείο και (πολύ) κοντά, αλλά εκτός κατοικημένης περιοχής. Όμως, είχε δρομολογηθεί η παραχώρηση του αεροδρομίου στην Egnatia Aviation.

-Εάν υπάρχει μία άλλη «ρεαλιστική πρόταση», για την μετεγκατάσταση της δομής μεταναστών, θέλουμε να την ακούσουμε, ή να την διαβάσουμε, με μεγάλη χαρά! Αλλά, καμία πρόταση δεν θα γίνει δεκτή από τον Δημ. Καιρίδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ