Ο Δήμος Παγγαίου θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, με σεβασμό στην βιώσιμη ανάπτυξη

0

Ο Δήμος Παγγαίου συμπεριλαμβάνεται στους 162 Δήμους της Ελλάδας, που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο», με σκοπό την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.). Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ο Δήμος Παγγαίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και έχοντας βάλει προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, μεταξύ άλλων, επιχειρεί την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Η εκπόνηση του Σ.Β.Α.Κ. πραγματοποιείται σύμφωνα με την μεθοδολογία και τα επιμέρους βήματα και εργαλεία που προκύπτουν από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις κατευθύνσεις του «Πράσινου Ταμείου» και συμμορφώνεται με το περιεχόμενο του άρθρου 22 του νόμου 4599/19. Η διαδικασία για την εκπόνηση του Σ.Β.Α.Κ. άρχισε, σε συνεργασία με εξωτερικό ανάδοχο (Project4 IKE), με διάρκεια έως και 27 Νοεμβρίου 2021.

Το Σ.Β.Α.Κ. εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Παγγαίου, για την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Η δημοτική Αρχή αποσκοπεί στην αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών, με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου, αποδοτικότερου, δικαιότερου και περιβαλλοντικά φιλικού κυκλοφοριακού συστήματος. Ως περιοχή παρέμβασης νοείται η περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παγγαίου, με επικέντρωση στα γεωγραφικά όρια της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερούπολης και της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Η συμμετοχή και η διαρκής ενημέρωση των πολιτών και φορέων αποτελούν βασική επιδίωξη σε όλα τα στάδια υλοποίησης του Σ.Β.Α.Κ., από την φάση ανάπτυξης έως την διαδικασία υλοποίησης. Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες διαβούλευσης, θα προκύψουν οι προτάσεις και παρατηρήσεις κατοίκων και φορέων σχετικά με τα προβλήματα και την υφιστάμενη κατάσταση, όσο και με τις προκαταρκτικές προτάσεις μετέπειτα.

«Η δημοτική Αρχή στηρίζει τις ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες, νοιάζεται για τις ανάγκες των πολιτών και τους εμπλέκει με τους αρμόδιους φορείς για τον σχεδιασμό ενός κοινού μέλλοντος, την επίλυση βασικών προβλημάτων κινητικότητας του Δήμου, την βελτίωση της ποιότητας του αέρα, την μείωση του θορύβου και του κόστους μετακινήσεων και εν τέλει, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων», αναφέρει το δελτίο Τύπου. Πληροφορίες στα link: https://www.dimospaggaiou.gr/, https://www.dimospaggaiou.gr/svak-paggaiou.html, https://www.dimospaggaiou.gr/svak-paggaiou/6693-sxedio-viosimis-astikis-kinitikotitas-paggaiou.html. Επικοινωνία: sump@dimospaggaiou.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ