No 547598

Στην Αθήνα ταξίδεψε στις αρχές της περασμένης εβδομάδος ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, έχοντας μία σειρά από σημαντικές επαφές να πραγματοποιήσει σε Υπουργεία, για κρίσιμα θέματα του Δήμου. Αρχικά, επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να διευθετήσει, οριστικά, το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου πλησίον του 1ου 12θέσιου δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης. Ο Δήμος Νέστου ζητάει το οικόπεδο, με σκοπό την επέκταση της υπάρχουσας μικρής αυλής στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον γενικό γραμματέα των στερεών αποβλήτων, Γιάννη Καπετάνιο, για να συζητήσουν την παράταση της σύμβασης, για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Νέστου στην Ξάνθη (η σχετική σύμβαση λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017).

Επίσης, συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής Παιδείας της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας), στην οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές επιτροπές, το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, ο εξοπλισμός των σχολικών μονάδων κ.ά.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα, Διονύση Καλαματιανό και συζήτησαν για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων και την μεταφορά του αγροτικού ιατρείου Κεραμωτής.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντησε τον γενικό γραμματέα, Κωνσταντίνο Πουλάκη, για το θέμα της πρόσληψης πολιτικών μηχανικών στον Δήμο Νέστου. Ένα ζήτημα, που ταλανίζει τον Δήμο τα τρία τελευταία έτη.

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι ο Δήμος Νέστου απέσπασε το χρυσό βραβείο στη διοργάνωση Best City Awards 2017, στην κατηγορία: «Οικονομία-Ανάπτυξη με καινοτόμο δράση για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα», για την πρόταση που κατέθεσε με τίτλο: «Γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού και καινοτόμος αγροτική εκμετάλλευση με την εγκατάσταση της επένδυσης του θερμοκηπίου». Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Συμμετείχαν πολλοί Δήμοι, Περιφέρειες και πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, με προτάσεις για καινοτόμες δράσεις που πραγματοποίησαν και έργα τα οποία εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες. Το βραβείο του Δήμου Νέστου παρέλαβε ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί, περιληπτικά, στο έργο της γεωθερμίας και της επένδυσης που έγινε στην περιοχή, μπροστά σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με πλήθος δημάρχων, φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων. Το βραβείο αποτελεί ύψιστη τιμητική διάκριση και προβολή για τον Δήμο Νέστου και για τις καινοτόμες δράσεις του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ