Ενδιαφέρουσα συνάντηση, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, της τριμελούς επιτροπής που είναι αρμόδια για την εφαρμογή των διατάξεων ένταξης των προνήπιων στην υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: η δήμαρχος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Μπαντίκος και ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Απόστολος Μουμτζάκης.

«Στόχος της επιτροπής, είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες εφαρμογής των διατάξεων αυτών, αν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και ποια προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν από την εφαρμογή τους. Η εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης στην προσχολική αγωγή, αρχίζει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά δίνεται από το Υπουργείο μεταβατική περίοδος τριών ετών, για την πλήρη προσαρμογή.

Από τη δήμαρχο εκφράστηκαν προβληματισμοί, για διάφορα ζητήματα που θα προκύψουν, όπως η τυχόν απόλυση του προσωπικού των βρεφονηπιοκόμων που ήδη απασχολούνται, οι ανύπαρκτες κτιριακές υποδομές κ.λπ. Θα ακολουθήσει νέα συνάντηση για να προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου η επιτροπή να κάνει καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης και να σχηματιστεί η τελική πρόταση», αναφέρει, ακόμα, το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ