• Τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέρει δελτίο Τύπου του Δήμου Καβάλας, καταρτίστηκε μία νέα λίστα με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ότι θα γίνει διανομή τροφίμων την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, με βάση τη λίστα αυτή.
  • Δεν αναφέρει, ωστόσο, το δελτίο Τύπου εάν ο αριθμός των δικαιούχων παρέμεινε ίδιος, αυξήθηκε, ή μειώθηκε και πως έγινε η επιλογή των νέων δικαιούχων. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μία ενημέρωση, από πλευράς δημοτικής Αρχής, τουλάχιστον στο δημοτικό συμβούλιο, για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις και πιθανόν διαμαρτυρίες συμπολιτών, εφόσον «αποκλείστηκαν» από τη νέα λίστα δικαιούχων.
  • Δεν είναι, νομίζω, δύσκολο για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να πει ότι: «αποφασίσαμε να δώσουμε τρόφιμα σε τόσους συνδημότες, γι’ αυτό και τον άλλο λόγο» και ότι ήταν απαραίτητο να γίνει η «επικαιροποίηση» της λίστας. Και βεβαίως, οφείλει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, να ενημερώσει τηλεφωνικώς τους δημότες που ήταν δικαιούχοι, αλλά με την «επικαιροποίηση», δεν συμπεριλήφθηκαν στην «ανανεωμένη» λίστα. Καθώς και για το λόγο που εξαιρέθηκαν. Για να μην πάνε οι άνθρωποι στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου» την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 και μάθουν πως δεν δικαιούνται, πλέον, να λάβουν τη βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
  • Αλλαγή, επίσης, προετοιμάζει η δημοτική Αρχή και στη λίστα των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Για το 2020, όπως δήλωσε ο Leo, προβλέφθηκε το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου διέθεσε 100.000 ευρώ. Η περικοπή είναι σημαντική και θα ενισχυθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις. «Σίγουρα θα υπάρξει ενίσχυση του κωδικού αυτού, αλλά θεωρώ δύσκολο να βρεθεί δυνατότητα, να εξυπηρετήσουμε όλους τους στόχους», είπε ο Leo. Αυτό σημαίνει ότι, θα «κοπούν» ορισμένα επιδόματα, ή θα μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Έγινε ο έλεγχος από την Υπηρεσία πρόνοιας, για να ξεκαθαρίσει ποιοι συνάνθρωποι δικαιούνται και ποιοι δεν δικαιούνται να λαμβάνουν επιδόματα από τον Δήμο Καβάλας;
  • Δεν οφείλεις Leo να πεις στους Καβαλιώτες ότι, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να μη δίνει, για παράδειγμα, επιδόματα στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, με σκοπό να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αλλά θα ενισχύσει οικονομικά τους συμπολίτες, που δεν μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τη θέρμανση κ.λπ. Η Υπηρεσία Πρόνοιας, επίσης, υπολόγισε ότι αυτοί είναι 100 άτομα π.χ., γι’ αυτό και βάλαμε στον προϋπολογισμό 20.000 ευρώ. Κι αν προκύψουν έκτακτες ανάγκες, θα κάνουμε την αναμόρφωση, για να αυξήσουμε το διαθέσιμο χρηματικό ποσό. Απλές εξηγήσεις, για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ