-Τον Δεκέμβριο του 2020, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ανακοίνωσε περιχαρής, ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλιού νοσοκομείου «τακτοποιήθηκε». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη, για την (πολιτική) συνδρομή του στην «επίλυση» ενός ανύπαρκτου προβλήματος! Διότι, το ποσοστό ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας επί του ακινήτου κατοχυρώθηκε με την εγγραφή που έκανε στην Κτηματολογική Υπηρεσία ο πρώην δήμαρχος, Στάθης Εριφυλλίδης, ασχέτως αν το ελληνικό δημόσιο συνέχισε να αμφισβητεί το ποσοστό αυτό.

-Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο δήμαρχος Καβάλας συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., Δημήτριο Πολίτη, με τον οποίο συζήτησαν για την συνεργασία των τριών φορέων (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., Δήμος Καβάλας, Οργανισμός Λιμένα Καβάλας) για την ανάπτυξη του λιμανιού «απόστολος Παύλος». Ο Δήμος Καβάλας ασφαλώς και πρέπει να ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του λιμανιού, αλλά και για το παραλιακό μέτωπο, που είναι η βιτρίνα της πόλης. Είναι θετικό και απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στην χερσαία ζώνη του λιμανιού, ωστόσο πρέπει η δημοτική Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά και με τα ακίνητα τα οποία αν και βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, δεν ανήκουν στην χερσαία ζώνη του λιμανιού, Αναφερόμαστε στα τμήματα που αποχαρακτηρίστηκαν και δεν ήταν αναγκαία για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες στην Ο.Λ.Κ. Α.Ε., με σκοπό να αποδοθούν στον Δήμο Καβάλας.

-Η διαδικασία του αποχαρακτηρισμού ολοκληρώθηκε, από την προηγούμενη διοίκηση της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., αλλά δεν έγινε η μεταβίβαση των εκτάσεων αυτών στον Δήμο Καβάλας. Υπάρχει ο κίνδυνος, όταν και αν μία κυβέρνηση αποφασίσει να παραχωρήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. σε ιδιώτη, όπως θα γίνει, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, για το 67% (αν δεν κάνουμε λάθος) των μετοχών της Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε., αυτές οι εκτάσεις να επανέλθουν στην χερσαία ζώνη του λιμανιού «απόστολος Παύλος», με απόφαση του ιδιοκτήτη της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., αφού δεν τις διεκδίκησε ο Δήμος Καβάλας!

-Έτσι, θα χαθεί μία μεγάλη ευκαιρία, να «βάλει πόδι» ο Δήμος στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και αυτό να το διαχειρίζεται ολόκληρο ένας επιχειρηματίας! Κατά την άποψη μας, κάτι τέτοιο θα είναι εγκληματική αμέλεια του Δήμου. Η δημοτική Αρχή και ειδικότερα ο δήμαρχος πρέπει να πιέσει την κεντρική διοίκηση, να μεταβιβάσει με νομική ρύθμιση τις αποχαρακτηρισμένες εκτάσεις ΧΘΕΣ! Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης «κλαίνε και οδύρονται», για την χαμένη ευκαιρία να διεκδικήσουν τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, αφού ο διαγωνισμός για την πώληση του Οργανισμού Λιμένα κοντεύει να αναδείξει το νέο «αφεντικό»! Έτσι, όλη η χερσαία ζώνη θα παραμείνει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

-Αναρωτιόμαστε, γιατί ο δήμαρχος δεν ζήτησε την βοήθεια των κυβερνητικών βουλευτών, ώστε να ετοιμαστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση και να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, ώστε ο Δήμος Καβάλας να γίνει κύριος των αποχαρακτηρισμένων εκτάσεων. Το ίδιο ισχύει και για τα λεγόμενα «ορφανά» λιμανάκια της Καλαμίτσας, των παλιών σφαγείων και της Νέας Καρβάλης, τα οποία θα περιέλθουν, μαζί με τις χερσαίες ζώνες τους, στον Δήμο, εφόσον ιδρύσει το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο. Ο Δήμος Καβάλας, θα χάσει άλλη μία εξαιρετική ευκαιρία, να αποκτήσει τους λιμενίσκους αυτούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ