Ο Δήμος Καβάλας έκανε δυναμική εκκίνηση από την τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου

0

Δυναμική παρουσία είχε ο Δήμος Καβάλας στην τουριστική έκθεση TTR 2022, που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2022 στο Βουκουρέστι, μέσω παρουσίας εκπροσώπων της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια» σε περίπτερο, στο εκθεσιακό κέντρο ROMEXPO. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, η διευθύντρια πολιτιστικού τουρισμού και ανάπτυξης, Κυριακή Γανίτου και το στέλεχος της Διεύθυνσης, Βάγια Σώφλου.

«Επί της ουσίας, μέσα από στοχευμένες επαφές με εξειδικευμένους δημοσιογράφους και travel bloggers, δόθηκε έμφαση στο ποικιλόμορφο και αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν που προσφέρει ο Δήμος Καβάλας και η ευρύτερη περιοχή, με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση των ροών τουριστών από την ρουμάνικη αγορά, μέσω της σύσφιξης των επαγγελματικών σχέσεων και την συνεπακόλουθη τόνωση των εσόδων. Κατά την διάρκεια των B2B συναντήσεων, τα στελέχη της Διεύθυνσης πολιτιστικού τουρισμού και ανάπτυξης, είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, με αναφορές σε γαστρονομικές, οινικές, πολιτισμικές, περιβαλλοντικές και άλλες εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει ο δυνητικός επισκέπτης τόσο στο παραλιακό μέτωπο, όσο και ορεινό κομμάτι και στις εναλλακτικές διαδρομές του Δήμου Καβάλας. Στο επίκεντρο των επαφών τέθηκαν και ζητήματα αναφορικά με την ασφάλεια του προορισμού κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, με στόχο την τόνωση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την συγκεκριμένη αγορά-στόχο.

Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» αναφερόμενος στην έκθεση επεσήμανε ότι: «Στο πλαίσιο του υφιστάμενου, εμπεριστατωμένου σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας, εστιάζουμε σε αγορές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς. Αυτές είναι, κατά βάση, οι βαλκανικές αγορές και φυσικά δεν ξεχνάμε τις παραδοσιακές αγορές της κεντρικής Ευρώπης, όπως είναι η Γερμανία και η Αυστρία, ενώ υπάρχει πάντα ενδιαφέρον για την αγορά του Ισραήλ, με το οποίο θέλουμε να αναπτύξουμε τις τουριστικές μας σχέσεις. Η φυσική μας παρουσία στην TTR 2022 άρχισε δυναμικά για το 2022, η οποία συνδέεται και με την επιστροφή του τουριστικού κλάδου στην κανονικότητα, ξεπερνώντας σταδιακά την κρίση της εποχής του Covid-19. Λάβαμε αρκετά θετικά μηνύματα, ωστόσο η εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την πορεία του τουρισμού στην χώρα μας το τρέχον έτος. Αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι ότι οι Ρουμάνοι, όπως και γενικά οι Βαλκάνιοι, αναγνωρίζουν την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό και για τον λόγο αυτό και το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καβάλας, μέσω της «Δημωφέλεια», θα δώσει το «παρών» σε εκθέσεις όπως και σε κάθε άλλη σημαντική τουριστική δράση, ενώ θα οργανώσουμε και press fam trips, για να αναδείξουμε την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ