Ημερίδα με θέμα τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, παρακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Χαράλαμπος Καϊντατζόπουλος. Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης μεταξύ της Forum Training & Consulting και της Επιστημονικής Ένωσης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ». Κύριοι ομιλητές ήταν οι: Θωμάς Πρασσάς, μηχανικός-σύμβουλος Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης περί αδέσποτων ζώων και ειδικός μελετητής, Νίκη Τηλιακού, δικηγόρος Αθηνών, με πολυετή εξειδίκευση στην εφαρμογή της νομοθεσίας περί διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημάρχους και αντιδημάρχους περιβάλλοντος) και στη διάρκεια της έγινε παρουσίαση πρακτικών ορθής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, που οφείλουν να εφαρμόζουν οι Δήμοι, για τη σύννομη και αποτελεσματική άσκηση της αρμοδιότητάς τους. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που ρυθμίζουν θέματα αδέσποτων, η νομοθεσία που διέπει την αντιμετώπιση τους, τη λειτουργία κυνοκομείου, τους χώρους φύλαξης, τους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις και τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης.

Ο Δήμος Νέστου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, διαθέτει ετησίως 24.000€ σε κτηνιάτρους, για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, 600€ μηνιαίως για τροφές και φάρμακα, ενώ όρισε 5μελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραία εκδήλωση!!!
    για τα αδέσποτα μιλήσανε πάλι οι ειδικοί, μηχανικοί και δικηγόροι. Για αυτό έχει φτάσει η κατάσταση με τα αδέσποτα εδώ που έχει φτάσει.
    Τον πρώτο λόγο θα έπρεπε να είχαν οι κτηνίατροι που είναι ειδικοί στο αντικείμενο και όχι οι άσχετες ειδικότητες που βαπτίζονται και ειδικοί στο θέμα.
    Περαστικά μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ