• Το καρντάσι ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, κατέθεσε πρόταση στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να δοθούν στους δημάρχους «αποφασιστικές αρμοδιότητες» ως επικεφαλής των κατά τόπους Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.
  • Έτσι, θα μπορέσει να κλείσει τα συσκευαστήρια σπαραγγιών στην περιοχή, τα οποία χαρακτήρισε υγειονομική βόμβα, επειδή εργάζονται σ’ αυτά συμπολίτες που έρχονται από τον γειτονικό Νομό Ξάνθης (που έχει αρκετά κρούσματα και θανάτους από τον κορονοϊό) και αλλοδαποί εργάτες γης στη συγκομιδή από τα χωράφια.
  • Η Ελλάδα, καρντάσι δήμαρχε, δεν είναι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ούτε οι δήμαρχοι των Δήμων είναι κυβερνήτες (και σερίφηδες) Πολιτειών, για να αποφασίζουν ανεξάρτητα από την κεντρική διοίκηση. Επομένως, πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι, με βάση το μοντέλο διακυβέρνησης που έχουμε στη χώρα, το οποίο δεν θα αλλάξουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
  • Αντί να ζητάς την αναστολή λειτουργίας των συσκευαστηρίων σπαραγγιού, εάν αισθάνεσαι ανησυχία για τη διασπορά του ιού στην περιοχή, μπορείς να ζητήσεις από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές, να ελέγξουν τους εργαζομένους για τυχόν κρούσματα και τους ιδιοκτήτες για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης.
  • Αυτό έπρεπε να είχε γίνει, ώστε να είσαι σίγουρος πριν δώσεις συνέντευξη και μιλήσεις για «υγειονομική βόμβα». Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, δεν ζητάμε μόνο από τους πολίτες να δείξουν «ατομική ευθύνη». Οι αιρετοί πρέπει να γίνουν το παράδειγμα και να προσέχουν τι λένε δημοσίως. Διότι, η διασπορά της ανησυχίας και του πανικού, είναι εξίσου σοβαρή με τη διασπορά του ιού στον πληθυσμό.
  • Εάν οι αρμόδιοι κρίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να κλείσουν τα συσκευαστήρια σπαραγγιών, να είσαι σίγουρος πως θα γίνει πράξη αμέσως. Κανείς δεν παίζει με την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ