-Ο τρόπος που διαχειρίζεται την «διαπραγμάτευση» με την ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, θεωρούμε πως είναι αφελής και επιζήμιος για τα συμφέροντα του Δήμου. Λυπούμαστε, αλλά ο δήμαρχος έγινε ο «αγγελιοφόρος» των επιθυμιών των διοικητικών στελεχών της ΕΤ.Α.Δ. προς την τοπική κοινωνία. «Είπαμε για την παλιά Μεραρχία, η τιμή που ζητούν ως μίσθωμα είναι πολύ καλή. Ζητάνε δυόμισι χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, απλά πρέπει εμείς να σταθμίσουμε τα πράγματα και ποια χρήση θα έχει το συγκεκριμένο κτήριο», δήλωσε ο δήμαρχος, μετά από το τελευταίο ταξίδι στην Αθήνα και την επαφή που είχε με διοικούντες την ΕΤ.Α.Δ.

-Έως σήμερα, αυτό που προκύπτει από τα ταξίδια του δημάρχου Καβάλας στην Αθήνα, είναι ότι πηγαίνει στις συναντήσεις χωρίς συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Δήμου! Αλλά, πως θα έχει πρόταση να καταθέσει, χωρίς να υπάρχει στρατηγική στην «διαπραγμάτευση»; Η στρατηγική αυτή πρέπει να διαμορφωθεί σε συνεννόηση και συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, διότι τα ζητήματα με την ΕΤ.Α.Δ. δεν αφορούν μόνο τον δήμαρχο και την δημοτική Αρχή. Αμφιβάλλουμε, επίσης, αν ο δήμαρχος έχει συζητήσει τα ζητήματα αυτά με τους συνεργάτες του στην διοίκηση και με την ομάδα των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος». Αυτό που εισπράττουμε στις δηλώσεις που κάνει, όταν επιστρέφει από την Αθήνα, είναι πως πηγαίνει μόνο για να ακούσει τι θα του πούνε τα στελέχη της ΕΤ.Α.Δ. Του είπαν, λοιπόν, ότι θέλουν 2.500 ευρώ ετήσιο μίσθωμα για την παλιά Μεραρχία, 45.000 ευρώ για το παλιό δικαστικό μέγαρο και 90.000 ευρώ για την ακτή Καλαμίτσα.

-Ο Θόδ. Μουριάδης θα ακούσει τις προτάσεις των στελεχών της ΕΤ.Α.Δ., θα κάνει ένα «παζάρι» στα μισθώματα και θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τις συμφωνίες που αυτός έκανε και θεωρεί ότι είναι συμφέρουσες για τον Δήμο! Αυτό δεν είναι στρατηγική, αλλά «ανατολίτικο παζάρι»! Γι’ αυτό και οι προφορικές συμφωνίες που θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο, αν καταλήξει σε συμφωνίες, θα ψηφιστούν μόνο από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Λένε πως, μία κακή συμφωνία, είναι καλύτερη από την μη συμφωνία. Άραγε, ποιο κέρδος θα έχει ο Δήμος Καβάλας αν ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις των τεχνοκρατών «αετονύχηδων» της ΕΤ.Α.Δ.; Γιατί, ο Δήμος Καβάλας, να νοικιάσει την ακτή Καλαμίτσα, που είναι γραμμένη υπέρ του στο κτηματολόγιο; Γιατί, επίσης, να νοικιάσει την παλιά Μεραρχία και το παλιό δικαστικό μέγαρο και να αναλάβει την δαπάνη της ανακαίνισης, όπως και στην ακτή Καλαμίτσα, ενώ η ΕΤ.Α.Δ. θα εισπράττει τα μισθώματα;

-Είναι προφανές για εμάς, απορούμε γιατί δεν το αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος Καβάλας, ότι η ΕΤ.Α.Δ. δεν βρίσκεται ενδιαφερόμενους «επενδυτές» για την ακτή Καλαμίτσα, την παλιά Μεραρχία και το παλιό δικαστικό Μέγαρο. Τόσα έτη, που έχει την διαχείριση των ακινήτων αυτών, δεν έκανε καμία πρόσκληση ενδιαφέροντος, κανέναν διαγωνισμό, είτε για την εκμίσθωση, είτε για την πώληση τους. Ούτε δαπάνησε ένα ευρώ για την συντήρηση των ακινήτων. Και τα τρία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με ευθύνη της ΕΤ.Α.Δ. και για να επανέλθουν σε καλή κατάσταση, θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα.

-Την επόμενη φορά που ο Θόδ. Μουριάδης θα κατέλθει στην Αθήνα, για να συνομιλήσει με τα στελέχη της ΕΤ.Α.Δ., πρέπει να έχει συγκεκριμένη πρόταση να «βάλει στο τραπέζι», την οποία θα συνδιαμορφώσει με όλες τις δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου. Αν πάει για να απαντήσει στην πρόταση που έκαναν τα στελέχη της ΕΤ.Α.Δ., το αποτέλεσμα θα είναι σε βάρος του Δήμου Καβάλας. Αυτό που επιδιώκει η ΕΤ.Α.Δ., να «παγιδεύσει» τον Δήμο Καβάλας, μπορεί να γυρίσει εναντίον της, με έναν καλύτερο χειρισμό της διαπραγμάτευσης. Αλλά όχι με τον δήμαρχο να «παίζει σόλο» με την ΕΤ.Α.Δ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ