• Τα τελευταία τέσσερα έτη, μετά τον υποβιβασμό από τη Β΄ εθνική κατηγορία (μαζί με τις ομάδες του Βατανιακού Κατερίνης, της Αναγέννησης Γιαννιτσών, από τον βόρειο όμιλο, του Αστέρα Μαγούλας, της Γλυφάδας και του Βύζαντα Μεγάρων, από το νότιο όμιλο), γίνεται μία αξιέπαινη προσπάθεια στο τμήμα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», η οποία απέφερε τη νοικοκυροσύνη στο σωματείο. Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Καβαλιώτες εύχονται, αυτή η προσπάθεια να επιβραβευτεί σύντομα και αγωνιστικά, με την επάνοδο του Α.Ο.Κ. στη Β΄ εθνική κατηγορία (τουλάχιστον).-
  • Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί που δεν επιθυμούν να επιστρέψει η ομάδα της Καβάλας στην κατηγορία που ιστορικά ανήκει (Α΄ εθνική). «Τρία χρόνια, κάποιοι κάνουν κακό και αποθαρρύνουν τον όποιο, τυχόν, χρηματοδότη, λέγοντας ότι έχουμε 19 εκατομμύρια ευρώ χρέη!!! Για κακή τους τύχη, ανεβαίνουν όλες οι ομάδες χωρίς χρέη και χωρίς ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, αλλά αυτοί τον νταλκά τους. Και, φυσικά, δεν αναφέρουν πουθενά, ότι για να ολοκληρώσεις την εκκαθάριση, θα πρέπει να πληρωθούν, περίπου, 8.000 ευρώ (έλεγχος ορκωτών λογιστών), που δεν πλήρωσαν οι τρεις τελευταίες διοικήσεις των Π.Α.Ε.!!!», μας έγραψε ο Βασίλης Βακιρτζής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ.-
  • Θα αντιπαρέλθουμε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς (βλάκας, άσχετος, δημοσιογραφίσκος που γράφει αρθράκια), με τους οποίους μας «στόλισε» ο «παραγωγός» εκπομπής τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού και θα αναφέρουμε τα εξής. Το καλοκαίρι του 2016, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, θέλοντας να βάλει τέλος στον «φαύλο κύκλο» των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών (Α.Α.Ε.) που υποβιβάζονταν «οικειοθελώς» στην ερασιτεχνική κατηγορία, προκειμένου να διαγράψουν τα χρέη τους, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδιο, με το οποίο όριζε, ότι τα αθλητικά σωματεία που υποβιβάζονται από τις επαγγελματικές στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, για οποιοδήποτε λόγο, όταν επανέλθουν και ξανασυστήσουν Α.Α.Ε., θα «κληρονομήσουν» όλα τα χρέη της προηγούμενης Α.Α.Ε. Η ισχύς του νόμου αφορούσε τα σωματεία που θα υποβιβάζονταν από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 και μετά (σ.σ. θα ήταν άδικο, θεωρούμε, ο νόμος να έχει αναδρομική ισχύ, γιατί θα «άνοιγε τον ασκό του Αιόλου»).
  • Η ομάδα της Καβάλας υποβιβάστηκε από τη Β΄ εθνική κατηγορία στη Γ΄ εθνική κατηγορία την περίοδο 2013-2014, δηλαδή προγενέστερα της ψήφισης του «νόμου Κοντονή». Επομένως, όταν επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες και πρέπει να συστήσει, πάλι, Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.), δεν θα βαρύνεται από τα χρέη, τα οποία ο «επαΐων» και «βετεράνος» της δημοσιογραφίας ραδιοφωνικός «παραγωγός» υπολόγισε στα 5,7 εκατομμύρια ευρώ, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook), των προηγούμενων Π.Α.Ε.
  • Προς ενημέρωση, επίσης, του «αδάμαντα» της δημοσιογραφίας, ασχολούμαστε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία από το έτος 2000. Από το 2007, ανήκουμε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.) και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (Π.Σ.Α.Τ.). Όσον αφορά το σχόλιο, για το αν είμαστε «άξιοι του μισθού μας», για τα «αρθράκια» που γράφουμε, εργαζόμαστε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ξυράφι» από το έτος 2004 και δηλώνουμε υπερήφανοι γι’ αυτό. Η παραμονή σε ένα εργασιακό χώρο επί 13 συναπτά έτη, νομίζουμε πως κάτι σημαίνει για τον μισθό που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε, παρά τη φοβερή οικονομική κρίση και την ανεργία, που μαστίζουν και τον επαγγελματικό κλάδο των συντακτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ