Η ενεργός συμμετοχή του Βασίλη Μουλάκη με τα διοικητικά και η οικονομική στήριξη που παρέχει ο Βασίλης Τσακτσαρλής, πρώην μεγαλομέτοχος της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Κ.Α.Ε.) Κ.Α.Ο. Δράμας, είναι τα μεγάλα εχέγγυα της αγωνιστικής υπέρβασης που έκανε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, ενόψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.). Ο μεγαλύτερος καλαθοσφαιριστής που ανέδειξε η Ελευθερούπολη, αποφάσισε να ηγηθεί της προσπάθειας για την άμεση επιστροφή του Γ.Σ.Ε. στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Δίπλα του “στοιχήθηκαν”, όπως ανέφερε, άτομα που φόρεσαν τη φανέλα του συλλόγου, που πονάνε την ομάδα και έχουν την ίδια “παθολογική” αγάπη γι’ αυτή.
Ο στόχος είναι συγκεκριμένος και υψηλός. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ΟΜΑΔΑ, με κεφαλαία γράμματα, που θα είναι ανταγωνιστική, θα παίζει ωραίο μπάσκετ και θα κάνει χαρούμενους εμάς στη διοίκηση και τους φιλάθλους. Ο Γ.Σ.Ε. δεν ανήκει στο περιφερειακό πρωτάθλημα”, δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, στην παρουσίαση της νέας ομάδας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2016 στο δροσερό και όμορφο αναψυκτήριο του δημοτικού κήπου Ελευθερούπολης.
Ο Β. Μουλάκης πρόσθεσε, ότι χάρη στην προσωπική φιλία που τον συνδέει με τον Β. Τσακτσαρλή, ο ιδιοκτήτης του Κτήματος “Βίβλια Χώρα” θα εμπλακεί περισσότερο με την ομάδα της Ελευθερούπολης. Ήδη, η συνεργασία αυτή φάνηκε από τις πρώτες “ηχηρές” μεταγραφές, ενώ επίκειται η συμφωνία με έναν ακόμα καλαθοσφαιριστή που αγωνίστηκε και στην Α2 εθνική κατηγορία για την ενίσχυση της “φροντ λάιν”. Εκεί που αποκτήθηκε ο πολύ έμπειρος Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. την περασμένη περίοδο με τον “Αστέρα” Καβάλας, ενώ φόρεσε τη φανέλα του Γ.Σ.Ε. την περίοδο που ανήλθε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στη Γ΄ εθνική κατηγορία.
Εξίσου ταλαντούχοι και έμπειροι είναι οι παίκτες της περιφερειακής γραμμής, με κορυφαίους τον Γρηγόρη Αδαμόπουλο, που παρέμεινε η “σημαία” της ομάδας και τον νεοαποκτηθέντα, από τον Έσπερο Πατρών (σ.σ. Δραμινό στην καταγωγή), Φώτη Στυλίδη. Στους έμπειρους ανήκουν οι: Γιώργος Ρότσας, Δημήτρης Ανίσογλου, που παρέμειναν από την περσινή ομάδα, ο Μάκης Γαϊτανίδης, που αποκτήθηκε από την Καλαμαριά, ενώ το υπόλοιπο “ρόστερ” συμπληρώνουν παίκτες, οι οποίοι θα αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου.
“Η επιλογή των παικτών έγινε με βασικό κριτήριο τον χαρακτήρα τους, γιατί οι καλές ομάδες “χτίζονται” με καλούς χαρακτήρες. Υπάρχουν παιδιά με παραστάσεις από υψηλότερες κατηγορίες, τα οποία πείσαμε να έρθουν στην Ελευθερούπολη για να βοηθήσουν την προσπάθεια που θα γίνει για να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε”, είπε ο Β. Μουλάκης.
Αυτό το υλικό, το διοικητικό συμβούλιο εμπιστεύτηκε στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, που ανέλαβε προπονητής την περασμένη περίοδο κι ενώ ο Γ.Σ.Ε. βρισκόταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Ωστόσο, οι διοικούντες εκτίμησαν τη δουλειά που έκανε και του έδωσαν μία ακόμα ευκαιρία. “Θεωρώ ότι η νέα χρονιά θα είναι μία ευχάριστη παρένθεση. Δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να συμφωνήσω με τη διοίκηση. Έχουμε υψηλούς στόχους, φιλοδοξίες και ταιριάζει η φιλοσοφία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Υπόσχομαι ότι θα δουλέψω πολύ, αλλά χρειαζόμαστε και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας για να πετύχουμε τον στόχο”, ανέφερε.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των νέων και των παλιών παικτών, οι διοικούντες μίλησαν για το τουρνουά “τρεις εναντίον τριών” (3 on 3), που θα διεξαχθεί, για δεύτερη χρονιά, στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2016 στο δημοτικό κήπο Ελευθερούπολης. “Η επιτυχία του περσινού εγχειρήματος, μας ώθησε να το επαναλάβουμε και φέτος, με στόχο να το καθιερώσουμε”, είπε ο Κώστας Απαζίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν θα υπερβεί τις είκοσι, ενώ οι χορηγοί είναι γύρω στους σαράντα! “Σκοπός μας είναι η διασκέδαση, αλλά και η ανάδειξη νέων ταλέντων”, συμπλήρωσε άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα χωριστούν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Στην 1η κατηγορία θα αγωνιστούν παίκτες από 15 έως 29 ετών, ενώ στη 2η κατηγορία παίκτες άνω των 30 ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ