- Ο Γιώργος Παπαφιλίππου, ήταν ένας άσημος δικηγόρος του Πρωτοδικείου Καβάλας, ο οποίος λόγω συγκυρίας βρέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η συγκυρία αυτή, ήταν η αποχώρηση του Ηλία Ιωαννίδη και της Αλεξάνδρας Τσανάκα, που εξελέγησαν βουλευτές Νομού Καβάλας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πρώτη, σύντομη χρονικά, διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα αυτό και η προσχώρηση τους στη «Λαϊκή Ενότητα». Στις επόμενες εθνικές εκλογές, το ίδιο έτος, στις θέσεις τους εξελέγησαν ο Κώστας Μορφίδης και ο Γ. Παπαφιλίππου.
- Σήμερα, ο Θάσιος στην καταγωγή βουλευτής, με περισπούδαστο ύφος, δηλώνει ότι η συμφωνία που έκανε η ελληνική κυβέρνηση με την αντίστοιχη των Σκοπίων, για την ονομασία του κρατιδίου αυτού, είναι επωφελής για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. «Υπήρχε, γενικώς, μία αναταραχή στα Βαλκάνια και θα το διαπιστώσετε από τον ευμενή αντίκτυπο που είχε σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, που την έχουν σχολιάσει θετικά, συγχαίροντας τους δύο ηγέτες, που κατάφεραν να λύσουν αυτό το μεγάλο χρόνιο πρόβλημα», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα.
- Τις υπόλοιπες δηλώσεις του δεν θα τις σχολιάσουμε, διότι είναι επιεικώς απαράδεκτες και απευθύνονται σε άτομα του ιδεολογικού χώρου που ανήκει. Ο Γ. Παπαφιλίππου αγνόησε, για μία ακόμα φορά, τη βούληση του λαού του Νομού Καβάλας, που συμμετείχε στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και προσφάτως στην πλατεία Ελευθερίας. Και βγήκε να «πανηγυρίσει» για τη συμφωνία που «πέτυχαν» ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών υποθέσεων της Ελλάδας! Δεν δικαιούται, επομένως, να διαμαρτύρεται, όταν οι πολίτες τον χαρακτηρίζουν «φερέφωνο» της κυβερνητικής πολιτικής, που ενδιαφέρεται πως θα εξαντλήσει την (τετραετή) θητεία του, γιατί θα είναι η μοναδική στη Βουλή των Ελλήνων!
- Αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων και πολιτικός χαμηλότατου αναστήματος. Είμαστε βέβαιοι, ότι κανένας Καβαλιώτης και καμία Καβαλιώτισσα, δεν θα θυμούνται το σύντομο πέρασμά του από τα έδρανα του Κοινοβουλίου. Θα μείνει σαν μία θλιβερή ανάμνηση, που συνδέθηκε με μία ακόμα ταπεινωτική εθνική ήττα, που «άνοιξε το δρόμο» (διάπλατα) για τις επόμενες.
- Αναρωτιόμαστε, όλο αυτό τον καιρό, γιατί οι «ισχυροί του παιχνιδιού» δεν εντάσσουν το κράτος των Σκοπίων στη στρατιωτική συμμαχία (έναντι ποιων άραγε) του ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η ελληνική κυβέρνηση είναι όχι μόνο θετική, αλλά πρόθυμη να δεχτεί το κράτος αυτό ακόμα και με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;
- Γιατί, δηλαδή, μας «πιλατεύουν» τόσο καιρό με τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, όταν η ελληνική πλευρά δεν δήλωσε πως θα θέσει «βέτο» στην ενταξιακή προοπτική του κρατιδίου, εάν στην ονομασία περιέχεται ο όρος «Μακεδονία». Δεν είναι παράλογο αυτό που γίνεται; Εκατόν σαράντα κράτη, λένε οι ομοϊδεάτες του Γ. Παπαφιλίππου, έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με την Συνταγματική ονομασία τους «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μεταξύ αυτών είναι μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποιος, επομένως, τους εμποδίζει να δεχτούνε το κράτος αυτό στις δύο «συμμαχίες» αρχίζοντας χθες την ενταξιακή διαδικασία;
- Υ.Γ. Μην είσαι τόσο σίγουρος, Γιώργο Παπαφιλίππου, ότι η συμφωνία σχολιάστηκε θετικά σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων. Υπάρχει και μία εξαίρεση, που κάνει τον ισχυρισμό σου γελοίο, αφού ο πρόεδρος του κρατιδίου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε πως δεν θα την υπογράψει! Στην Ελλάδα, αντιθέτως, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο ως θριαμβευτή!
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα