Με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, συναντήθηκε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, αφού συνεχάρη τον υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του, έθιξε το ζήτημα της αποζημίωσης των καλλιεργητών επιτραπέζιου σταφυλιού της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σημειώνοντας ότι, το 2021 αποτέλεσε την τέταρτη συνεχόμενη χρόνια κατά την οποία οι αμπελοκαλλιεργητές επλήγησαν σημαντικά. Ο βουλευτής επεσήμανε την σπουδαιότητα της απόφασης για αποζημίωση των ποικιλιών Βικτώρια και Crimson, τόνισε, ωστόσο, ότι είναι άμεση ανάγκη να ληφθεί ανάλογη απόφαση για τις λοιπές ποικιλίες σταφυλιών, όπως Σουλτανίνα, Italia κ.ά.
Στην συνέχεια, έθεσε το φλέγον ζήτημα της χαλαζικής προστασίας, αιτούμενος να τοποθετηθούν πιλοτικά στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ραντάρ και επίγειοι σταθμοί και εγκαταστάσεις μπαλονιών. Όσον αφορά το θέμα των εργατών γης, ο υπουργός είπε ότι θα γίνει και φέτος η διαδικασία που έγινε πέρυσι, χωρίς θεώρηση εισόδου (βίζα), ενώ η ασφάλιση των εργατών θα γίνει με εργόσημο. Η μετάκληση θα διαρκεί για διάστημα 3+3 μήνες, ενώ θα έχει ισχύ έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2022. Το σχετικό νομοθέτημα θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή, πιθανότατα με τροπολογία, σε δύο εβδομάδες.
Ο βουλευτής έθεσε το αίτημα των γεωργών και των κτηνοτρόφων, για στήριξη από την κυβέρνηση, σχετικά με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στις ζωοτροφές. Επίσης, υπέβαλε αίτημα να εγκριθούν οι επιλαχόντες του προγράμματος σχεδίου βελτίωσης νέων αγροτών και επεσήμανε την άδικη κατανομή ως προς την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός προγράμματος άνω του 1/3 των νέων αγροτών. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε το εναπομείναν χρηματικό ποσό, να δοθεί στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τόνισε ότι, οι άνω των 40 ετών, δεν έχουν μόρια, ενώ ζήτησε να καλυφθεί μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων στήριξης από τον προϋπολογισμό του ΠΑΑ.
Μετέφερε ένα ακόμα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, που είναι η παροχή δυνατότητας ρύθμισης των οφειλομένων εισφορών σε 72 δόσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει μεγαλύτερος αριθμός γεωργών και κτηνοτρόφων. Πρότεινε να δημιουργηθούν τμήματα κατάρτισης γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, στην Π.Ε. Καβάλας, με συνεργασία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», σύμφωνα με τις ανάγκες και ανάλογα με τις ειδικότητες της περιοχής. Για τους κτηνοτρόφους, ενημέρωσε τον υπουργό σχετικά με το αίτημα για αποζημίωση κατά ζωική μονάδα, ζήτησε να επιδοτηθούν οι γέννες και να αυξηθούν τα ελληνικά μοσχάρια και υπέβαλε ερώτημα σχετικά με την δυνατότητα για μεταφορικό ισοδύναμο, ώστε να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι των νησιών. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν και οι εκτεταμένες ζημιές στα στόμια των λιμνοθαλασσών Ερατεινού, Βάσοβας, Αγιάσματος, ενώ επανέλαβε την πρόταση για δημιουργία ενός ασφαλιστικού φορέα, στο πλαίσιο του ΕΛ.Γ.Α., για ιχθυοκαλλιεργητές και μυδοκαλλιεργητές,.
Μετά την συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ θερμά τον νέο υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω πολλά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. Ο υπουργός επέδειξε πραγματικό ενδιαφέρον και θεωρώ πιθανόν να έχουμε θετικές εξελίξεις τόσο για τους αμπελοκαλλιεργητές, όσο και στο ζήτημα της ιχαλαζικής προστασίας. Η κυβέρνηση λαμβάνει διαρκώς μέτρα για την στήριξη των αγροτών μας. Ήδη, ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον οποίο είχα προσωπική συνάντηση για το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου, γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης, να δοθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης σε όλους τους αγρότες, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά τους».