Ο Γιάννης Πασχαλίδης ζήτησε 25 νέους πυροσβέστες για την Π.Υ. Καβάλας

0

Τον υπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, Βασίλη Κικίλια, συνάντησε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, που επηρεάζει την λειτουργία της Υπηρεσίας. Ο βουλευτής ζήτησε να ενισχυθεί η Π.Υ. Καβάλας με 25 πυροσβέστες.

Επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό, ότι στον Λιμένα Θάσου λειτουργεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με δύναμη 110 πυροσβεστών. Δεδομένου του μεγάλου μεγέθους του Κλιμακίου, προτάθηκε η μετατροπή του σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, που είναι μόνιμο αίτημα του βουλευτή για το νησί.

Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε ότι θα συσταθεί σταθμός Ειδικής  Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων με έδρα την Αλεξανδρούπολη, που θα είναι αερομεταφερόμενη και θα καλύπτει όλη την Περιφέρεια. Πρόκειται για ένα σημαντικό και μεγάλο βοήθημα για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Στην Καβάλα θα εδρεύει μία από τις έξι βάσεις ελικοπτέρων του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών, που θα ενεργοποιείται αν υφίσταται ανάγκη: α) για την διάσωση προσώπου σε κίνδυνο για την υγεία του, εξαιτίας συμβάντων που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και β) για την διευκόλυνση της παροχής επείγουσας ιατρικής βοήθειας και αεροδιακομιδής προσώπων, αρμοδιότητας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.). Πρόκειται για μία Μονάδα, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα είναι αρμόδια για την επιχειρησιακή διαχείριση των αιτημάτων εναέριας διάσωσης και αεροδιακομιδών.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση. Άκουσε με μεγάλη προσοχή τα δίκαια αιτήματα και είμαι βέβαιος πως θα ενεργήσει δεόντως».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ