-Δεν καταλαβαίνω την «απορία» των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, για την υπο-χρηματοδότηση και την υπο-στελέχωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στον συγκεκριμένο Οργανισμό του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης.

-Ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός, όταν ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ακόμα, είχε δηλώσει ότι: «Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς καμία επεξεργασία, αξιολόγηση και διαβούλευση, απλά δεν θα υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Η Νέα Δημοκρατία είχε ταχθεί ανοιχτά κατά του σχεδίου αναδιάρθρωσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ήθελε να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. (τους Ανεξάρτητους Έλληνες αντικατέστησε το Π.Σ.-Προοδευτική Συμμαχία) με υπουργό παιδείας τον Κώστα Γαβρόγλου.

-Στο σχέδιο αυτό, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονταν η γιγάντωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα την Θεσσαλονίκη, το οποίο θα απορροφούσε τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες) και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Καβάλα). Μήπως, «σύντροφοι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., αυτός ο γίγαντας στήθηκε πάνω σε πήλινα πόδια;

-Βεβαίως, αργότερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε πόσο σταθερός είναι στις πολιτικές θέσεις του, δηλώνοντας ότι: «Έχω εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις μου, για την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο παιδείας προχωρά σε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Θα χρειαζόταν πολύ πιο λεπτομερή επεξεργασία, για να προχωρήσει κανείς σε μία τέτοια κίνηση. Ωστόσο, δεν θα αντιστρέψουμε αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.), διότι δεν πιστεύω στην λογική του ράβε ξήλωνε. Και εν πάση περιπτώσει, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στα Τ.Ε.Ι., δεν φταίνε σε τίποτα και δεν μπορεί κάθε κυβέρνηση αν αλλάζει πράγματα τα οποία έγιναν από την προηγούμενη, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την πραγματικότητα».

-Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσαρμόστηκε στην πραγματικότητα που παρέλαβε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Απλά, απαξίωσε τα δημόσια πανεπιστήμια, όπως απαξίωσε τα δημόσια νοσοκομεία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ