Ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Στις 8 Νοεμβρίου 2005, το δημοτικό συμβούλιο Χρυσούπολης ενέκρινε ομόφωνα την εκτέλεση του έργου: «Προμήθεια τριών ηλεκτροκίνητων αντλιών αποστράγγισης», προϋπολογισμού δαπάνης 60.000€. Η τεχνική έκθεση προέβλεπε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τριών αντλιών, καθώς και την τοποθέτηση τους, τις δύο στο στραγγιστικό αντλιοστάσιο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πετροπηγής και τη μία στο στραγγιστικό αντλιοστάσιο Δημοτικού Διαμερίσματος Χρυσοχωρίου. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

Στις 14 Φεβρουαρίου 2006, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χρυσούπολης κατακύρωσε το πρακτικό του μειοδοτικού διαγωνισμού, που έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2005 (επί διοικήσεως Στ. Γκουλφά), για την προμήθεια τριών ηλεκτροκίνητων αντλιών και ανακήρυξε μειοδότρια την εταιρεία ROTEX Α.Ε. Οι τρεις αντλίες παραδόθηκαν στον Δήμο Χρυσούπολης στις 26 Απριλίου 2006, με τα αντίστοιχα δελτία αποστολής.

Καταχωρήθηκαν τα τρία τιμολόγια, αξίας 20.000€ έκαστο, στα βιβλία του Δήμου Χρυσούπολης στις 26 Απριλίου 2006. Εξοφλήθηκε η προμηθεύτρια εταιρεία στις 24 Σεπτεμβρίου 2006, με το ποσό των 60.000€. Επειδή το έργο ήταν διαδημοτικό, η μία από τις τρεις αντλίες παραδόθηκε στον Δήμο Κεραμωτής το 2006 (επί διοικήσεως Μ. Μαρινάκη). Το 2007, όταν ανέλαβε η διοίκηση Σ. Μιχαηλίδη, παρέλαβε τις δύο αντλίες, τις οποίες αποθήκευσε σε χώρο στη Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου.

Οκτώ χρόνια ήταν αποθηκευμένες, χωρίς να τοποθετηθούν στα σημεία που προβλέπονταν, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που αγοράστηκαν. Τον Μάιο του 2014, όταν έχασε τις εκλογές ο κος Μιχαηλίδης, ειδοποίησε τη διοίκηση του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης προφορικά, χωρίς έγγραφα και παρέδωσε τις δύο αντλίες. Αρκετοί υπάλληλοι της Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου, ήταν παρόντες στη μεταφορά τους. Η διοίκηση του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης ισχυρίζεται ότι παρέλαβε μόνο μία αντλία.

Ενόψει των γεγονότων από τις τελευταίες πλημμύρες, ήρθε στην επιφάνεια η προμήθεια αυτών των αντλιών, για τις οποίες γνωρίζαμε ότι είχαν αξιοποιηθεί το 2007. Μετά από έρευνα, διαπιστώσαμε αυτή την τραγική αμέλεια. Με έγγραφό μου προς τον Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσούπολης, στις 9 Ιουλίου 2018, ζήτησα διευκρινίσεις για το πόσες αντλίες και πότε παρελήφθησαν, από ποιον και που τοποθετήθηκαν, χωρίς μέχρι σήμερα να πάρω απάντηση.

Δυστυχώς, για τον τόπο μας, έτσι αντιλαμβάνονται οι κύριοι αυτοί τη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών. Ενώ, λοιπόν, θα υπήρχε ηλεκτροκίνητη μηχανή στο Χρυσοχώρι από το 2007 και δεν θα χρειαζόταν, όλα αυτά τα χρόνια, να δαπανούν εργατοώρες, καύσιμα και πολύτιμο χρόνο, προτίμησαν να την έχουν ανεκμετάλλευτη στην αποθήκη. Εάν δε δοθούν, άμεσα, εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους και δεν παραδοθούν τα αντίστοιχα έγγραφα, ζητώντας συγνώμη από τους συμπολίτες μας, θα προχωρήσω στις νόμιμες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ