• Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Βαγγέλης Παππάς, δεν συμπεριλάμβανε στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς «ποντικοί» και «κομπλεξικοί» όλους τους παράγοντες των τοπικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της καλαθόσφαιρας. Διότι, την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, θα ανακοινώσει τη συνεργασία με το σωματείο «Βύρων», το οποίο εκτός από το ποδόσφαιρο επιχειρεί «άνοιγμα» και προς τις αθλοπαιδιές, με την ίδρυση τμημάτων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.
  • Ο Βαγγέλης Παππάς, λοιπόν, βρήκε δίαυλο συνεννόησης με παράγοντες που δεν διοικούν «μικρομάγαζο», όπως ανέφερε στη συνέντευξη που έδωσε σε τοπική εφημερίδα και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την «ηγέτιδα δύναμη» στο Καβαλιώτικο μπάσκετ, την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας!
  • Είναι δικαίωμα του να επιλέγει με ποιον θα συνεργαστεί και με ποιον όχι. Ωστόσο, έχουμε κι εμείς το δικαίωμα, να σχολιάζουμε τις επιλογές αυτές και να καταθέτουμε την άποψη μας. Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!
  • Δεν μπορούμε, λοιπόν, να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αγνόησαν επιδεικτικά την προσπάθεια που κάνει ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» να δημιουργήσει, πάλι, από μηδενική βάση το τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών, το οποίο ήταν το πρώτο που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και συγκεκριμένα την περίοδο 1983-1984, ενώ ακολούθησαν ακόμα τέσσερις συμμετοχές στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990. Σε μία από εκείνες, μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.
  • Το καλοκαίρι του 2003, η τότε διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. και οι παράγοντες του τμήματος, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ιστορία της ομάδας καλαθοσφαίρισης, που ανέδειξε σημαντικούς παίκτες και μετέπειτα προπονητές για το άθλημα σε τοπικό επίπεδο (και όχι μόνο). Έπειτα από δεκαπέντε έτη, τολμούμε να γράψουμε πως ήταν μία λανθασμένη απόφαση, για τον σύλλογο και το Καβαλιώτικο μπάσκετ. Ο Α.Ο.Κ., βεβαίως, συμμετείχε στη συνεργασία για την ίδρυση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Όμως, θα ήταν προτιμότερο, κατά τη γνώμη μας, τα υπόλοιπα σωματεία της πόλης, να ενισχύσουν τον Α.Ο.Κ., για να επιστρέψει στις υψηλές εθνικές κατηγορίες. Είμαστε βέβαιοι ότι σε μερικά έτη θα πετύχαινε τον στόχο και δεν θα χρειαζόταν να έρθει το καλοκαίρι του 2008 ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, για να «απορροφήσει» την ομάδα του Πανοράματος Θεσσαλονίκης και έτσι, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας να βρεθεί από τη Γ΄ εθνική στην Α1 εθνική κατηγορία!
  • Την περασμένη περίοδο (2017-2018), ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ. επανίδρυσε το τμήμα καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με την Ακαδημία «Πάνθηρες», το οποίο αγωνίστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Η διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας δεν αισθάνθηκε την ανάγκη, ούτε μία ανακοίνωση να βγάλει, χαιρετίζοντας την προσπάθεια που κάνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της πόλης.
  • Αντιθέτως, ετοιμάζεται να στηρίξει την προσπάθεια που αρχίζει ο «Βύρων» στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Για εμάς, η κίνηση αυτή αποτελεί πρόκληση απέναντι στην ιστορία και στην προσφορά του Α.Ο.Κ. στο Καβαλιώτικο μπάσκετ, που αγνοεί, ή θέλει να αγνοεί, ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το θέμα δεν είναι τι κάνει αυτός αλλά τι κάνουμε εμείς σαν ΑΟΚ. Τι σκοπεύει να κάνει η νέα διοίκηση η οποία δεν έχει ούτε έφορο για το μπάσκετ. Μήπως η προσπάθεια η περσινή ματαιώθηκε;

  2. Όπως και να το δει κανείς, ο ΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους συνεργασίες. Τι θα γίνει θυγατρική της Ένωσης για να την τροφοδοτεί με παίκτες και η Ένωση να του δίνει τα σαπακια για να ψηθούν; Στην τελική ας βρει ο ερασιτέχνης έναν επενδυτή για το μπάσκετ και με μια εξαγορά ΑΦΜ ας ανέβει κατηγορίες και να παει κατ ευθείαν στη Β Εθνική, ακόμα και στην Α2. Γιατί ο Παπακωνσταντινου πιο έξυπνος ήταν; Ο κατάλληλος άνθρωπος να βρεθεί και όλα γίνονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ