Ικανοποίηση και αισιοδοξία αισθάνεται όποιος παρακολουθεί από κοντά την προσπάθεια που κάνει η ομάδα ποδοσφαίορυ του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2017-2018). Ωστόσο, η δουλειά που γίνεται έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αφού “χτίζεται” μία ομάδα για το μέλλον. Η διοργάνωση του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (Ε.Π.Σ.Κ.) θα έχει νέα νικήτρια, αφού η φιναλίστ του περσινού τελικού αγώνα, η ομάδα του Αετού Ορφανού, αποκλείστηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 από τον Α.Ο.Κ. με σκορ 1-0. Ευχόμαστε τον τίτλο να κατακτήσει η ομάδα της Καβάλας, που πραγματοποίησε μία ακόμα ουσιαστική εμφάνιση, με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεση της.

Ο Α.Ο.Κ. παίζει, φέτος, δομημένο ποδόσφαιρο, με αρχές και προσανατολισμό. Στόχος του είναι η κατάκτηση του αποτελέσματος μέσα από τον έλεγχο του παιχνιδιού, που επιτυγχάνεται με την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Οι ποδοσφαιριστές έχουν αφομοιώσει την προπονητική φιλοσοφία του Κώστα Ανυφαντάκη κι αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι εναντίον του Αετού Ορφανού, στο οποίο οι νεαροί που αγωνίστηκαν ακολούθησαν πιστά τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο έπαιξαν οι λεγόμενοι “βασικοί” στα προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Ο Κ. Ανυφαντάκης δείχνει εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές του κι εκείνοι ανταποδίδουν με τον σεβασμό στο πρόσωπο και στην αγωνιστική τακτική του. Οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά για την ομάδα αυτή. Όσον αφορά το παιχνίδι κυπέλλου, που διεξήχθη υπό ψιλή βροχή στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, ο Α.Ο.Κ. επέβαλε τον δικό του ρυθμό, δεν είχε τις κλασικές ευκαιρίες, αλλά σημείωσε ένα ωραίο τέρμα, που του έδωσε τη νίκη και συγχρόνως την πρόκριση στην ημιτελική φάση. Ήταν το 76ο λεπτό, όταν ο Αλιατίδης “τρύπησε” με κάθετη πάσα την αμυντική γραμμή του Αετού Ορφανού κι έβγαλε τον Ντουρτμέ σε “θέση βολής” απέναντι στον τερματοφύλακα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ., με άψογο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του.

Η εμφάνιση στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδειξε, ακόμα, την πληθώρα των επιλογών που έχει ο Κ. Ανυφαντάκης, εν αντιθέσει, για παράδειγμα, με τον Παντελή Στυλιανού, ο οποίος παρέταξε την καλύτερη δυνατή σύνθεση για την ομάδα του “Αετού”, με δεδομένες τις απουσίες ποδοσφαιριστών που είχε. Για τον Α.Ο.Κ., στην αμυντική γραμμή δέσποζε ο Αλιατίδης, ενώ ο έτερος κεντρικός αμυντικός, ο Παυλίδης, ήταν θετικός στις επεμβάσεις του. Οι ακραίοι αμυντικοί, Ζαρωτιάδης (στη δεξιά πτέρυγα) και Τσακιρίδης (στην αριστερή πτέρυγα), έτρεξαν πολύ, ενώ ο τερματοφύλακας Παγκάκης ήταν σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε.

Επίσης, στη μεσαία γραμμή, ο Καπνόπουλος είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που μπορεί να “μοιράσει” την μπάλα, αν και του λείπουν παιχνίδια, ενώ ο Θωμαΐδης τρέχει ακατάπαυστα σε όλο το γήπεδο. Οι Τζιτζιφάκος, Αδαμάκης, Ντουρτμές, Χατζηκυριακού, έδειξαν μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο. Στο β΄ ημίχρονο του παιχνιδιού αγωνίστηκαν, ακόμα, οι:Προβατίδης, Παπαδόπουλος, Λυμπεράκης και Βαλαβανόπουλος.

Από πλευράς Αετού Ορφανού αγωνίστηκαν οι: Μώραλης, Ράνος, Κάπατζης, Κωνσταντινίδης, Μαυρομμάτης, Στογιάνοφ, Ελέζι, Τσαπέγια, Δούμπλατζης, Δουμάνης, Σαββατιανός (Αποστολίδης, Σαλπιγγίδης, Ευκαρπίδης, Ρήντας).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ