Ο Α.Ο.Κ. πέτυχε τον στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.!

0

Ο «αποδεκατισμένος» Α.Ο. «Καβάλα» (παρατάχθηκε με οκτώ παίκτες) ηττήθηκε στις Σέρρες από τους Ικάρους με σκορ 66-38, ωστόσο πήρε την πρόκριση, για πρώτη φορά μετά από την επανασύσταση του τμήματος καλαθοσφαίρισης, στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.). Ο Α.Ο.Κ. «άντεξε» για δύο περιόδους και έως τα μέσα της 3ης περιόδου. Στην συνέχεια έμεινε με 7 παίκτες, αφού τραυματίστηκε και ο Κουκουλίδης και η ομάδα των Ικάρων επιβλήθηκε χωρίς αντίσταση, πλέον, στο παιχνίδι.

Η ομάδα νέων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας πέτυχε το απόλυτο ρεκόρ με 16 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις επόμενες φάσεις του πρωταθλήματος. Έτσι, την 1η θέση κατέλαβε ο Αστέρας Καβάλας, που ξεπέρασε τους 100 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου απέναντι στην «ουραγό» ομάδα των Τιτάνων Δράμας. Η ομάδα νέων της Αγίας Βαρβάρας, επίσης, νίκησε εκτός έδρας την Α.Ε. Σερρών και ολοκλήρωσε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα με νεαρούς καλαθοσφαιριστές.

Την 18η αγωνιστική ημέρα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ίκαροι-Σερρών-Α.Ο. «Καβάλα» 66-38, Α.Ε. Σέρρες-Νέοι Αγίας Βαρβάρας 67-80, Προσοτσάνη-Νέοι Ε.Κ. Καβάλας 56-69, Αστέρας Καβάλας-Τιτάνες Δράμας 107-60.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου είναι η ακόλουθη: Νέοι Ε.Κ. Καβάλας (16 νίκες-0 ήττες) 32 βαθμοί, Αστέρας Καβάλας (14-2) 30, Ίκαροι Σερρών (11-5) 27, Ηράκλεια (8-8) 24, Α.Ο. «Καβάλα» (7-9) 23, Νέοι Αγίας Βαρβάρας (6-10) 22, Α.Ε. Σέρρες (5-10) 20, Προσοτσάνη (4-11) 19, Τιτάνες Δράμας (0-16) 16.

Στην β΄ φάση του πρωταθλήματος, επομένως, τα «ζευγάρια» είναι: Αστέρας Καβάλας-Δημοκρίτειο Κομοτηνής, Ίκαροι Σερρών-Αρίων Ξάνθης, Άτλας Κομοτηνής-Α.Ο. «Καβάλα», Αίας Κομοτηνής-Ηράκλεια. Οι ομάδες που αναφέρονται πρώτες έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Η πρόκριση στην τελική φάση (final four) θα κριθεί στις δύο νίκες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ