ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÏÓ / ÁÏ ÊÁÂÁËÁ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / EUROKINISSI)

Εάν η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» έχει το ίδιο κίνητρο και οι ποδοσφαιριστές την ίδια αγωνιστική διάθεση, όπως απέναντι στον Όμιλο Φιλάθλων Ηρακλείου (Ο.Φ.Η.) το απόγευμα της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019, στο παιχνίδι για τη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας, είμαστε βέβαιοι ότι θα δούμε και θα δούνε οι φίλαθλοι ωραία πράγματα στο μέλλον.

Η ομάδα της Καβάλας πραγματοποίησε στο α΄ ημίχρονο μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της, προηγήθηκε 2-0 και στο β΄ ημίχρονο διαχειρίστηκε με επιτυχία το σημαντικό προβάδισμα, για να πάρει μία νίκη γοήτρου, αλλά και ουσίας ευχόμαστε, επί μιας αντιπάλου που διανύει περίοδο φόρμας και βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Super League.

Η νίκη αυτή «ψηλώνει» τον Α.Ο.Κ., αλλά είναι πολύ νωρίς, ακόμα, για να ισχυριστεί κάποιος πως έφτασε στο επίπεδο του Ο.Φ.Η. και των υπόλοιπων συλλόγων που αγωνίζονται στην υψηλότερη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα παιχνίδια με αυτούς τους συλλόγους, επίσης, δείχνουν τον αμοιβαίο σεβασμό που υπάρχει. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στις δηλώσεις των προπονητών του Α.Ο.Κ. και του Ο.Φ.Η. μετά το παιχνίδι.

Ο Α.Ο.Κ. κέρδισε, ακόμα, το χειροκρότημα των θεατών του παιχνιδιού, που αποχώρησαν ικανοποιημένοι από το δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Κέρδισε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων και μερικούς ποδοσφαιριστές, που είχαν μικρότερο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια, κυρίως τους πρωταθλήματος της Football League.

Το 1-0 έγινε στο 6ο λεπτό από τον Βασίλη Κουτσούμπα, ο οποίος «τρύπωσε» μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά, έπειτα από μία φάση διαρκείας μπροστά στην εστία του Ο.Φ.Η., έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το δεύτερο τέρμα ήταν ωραίο σε δημιουργία και εκτέλεση. Η σέντρα του Λάζαρου Ορφανίδη, από τη δεξιά πλευρά, ήταν ακριβείας προς το κεφάλι του Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος «σημάδεψε» σωστά και ευστόχησε! Στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα του Ηρακλείου έκλεισε τον Α.Ο.Κ. στα «καρέ» του, αλλά δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις απέναντι στη συμπαγή αμυντική διάταξη και να σκοράρει ένα, τουλάχιστον, τέρμα εκτός έδρας, το οποίο θα τη βοηθούσε στο δεύτερο παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ή «Γεντί Κουλέ», όπως το αποκαλούν οι φίλοι του Κρητικού συλλόγου.

Η ομάδα της Καβάλας αγωνίστηκε με τους: Γιάννη Παπαδόπουλο, Αρναούτογλου, Καζαντζίδη, Κουτσούμπα, Παπαστεριανό, Γαβριηλίδη, Θωμαΐδη, Βόσαλικ, Βασίλη Παπαδόπουλο, Ορφανίδη, Χαντί (Κέρθι, Μελισσόπουλο, Μαρκόπουλο).

«Το παιχνίδι είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο α΄ ημίχρονο, η ομάδα της Καβάλας σκόραρε δύο φορές και ήταν καλύτερη στα σημεία. Στο β΄ ημίχρονο είχαμε την υπεροχή, αλλά δεν βρήκαμε τις λύσεις για να διασπάσουμε τη συμπαγή άμυνα της Καβάλας. Γενικά, δεν είχαμε την επιθυμητή απόδοση. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα της Καβάλας για τη νίκη και την εμφάνιση. Είναι ένα σωματείο με υγεία και εύχομαι τα καλύτερα. Θα ανταποδώσουμε στο Ηράκλειο την άψογη φιλοξενία», δήλωσε ο προπονητής του Ο.Φ.Η., Γιώργος Σίμος, ενώ απαντώντας στην ερώτηση του «Κ.Τ.» εάν η ομάδα του Ηρακλείου έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με δεδομένο ότι το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα της, σχολίασε: «Το προβάδισμα το έχει η ομάδα που νίκησε με 2-0. Το δεύτερο παιχνίδι θα αργήσει χρονικά. Εμείς κοιτάζουμε το επόμενο για το πρωτάθλημα».

Ο Παύλος Δερμιτζάκης είπε ότι ο στόχος του Α.Ο.Κ. ήταν, να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Super League. «Θέλαμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να πάρουμε ένα αποτέλεσμα, που θα μας δώσει ελπίδα για την πρόκριση. Το έργο μας ήταν δύσκολο. Ο Ο.Φ.Η. είναι πολύ καλή ομάδα και έχει πολύ καλό προπονητή. «Διαβάσαμε» τον αντίπαλο και το παιχνίδι πήγε πολύ καλά στο α΄ ημίχρονο, που ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό για εμάς. Στο β΄ ημίχρονο ήταν λογικό να δεχτούμε πίεση από τον Ο.Φ.Η., αλλά μπορέσαμε να προσαρμοστούμε και να διατηρήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Παίξαμε το «α΄ ημίχρονο». Το «β΄ ημίχρονο» θα γίνει στο «Γεντί Κουλέ», που γνωρίζω καλά πόσο δύσκολη έδρα είναι για τις φιλοξενούμενες ομάδες. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα», ανέφερε και συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, ενώ ευχήθηκε στο Ο.Φ.Η. να παραμείνει στο υψηλό επίπεδο. «Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας είναι ετοιμοπόλεμοι. Θα «πατήσουμε» πάνω στην εμφάνιση αυτή, για να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Ο Ο.Φ.Η. είναι ένα σωματείο πρότυπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλαξε σελίδα», σημείωσε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 1. Συγχαρητήρια στην ομάδα. Ευτυχώς που το έδειξε η τηλεόραση για να δει ο καβαλιωτης τι ομάδα έχουμε και να πάει στο γήπεδο.
    2. Επιτέλους χάρηκα που ξανακουστηκε ο παλιός ύμνος της ομάδας, ο πραγματικός ύμνος της ομάδας.
    3. Κάποιος να τοποθετήσει τους πάγκους πίσω στην κανονική τους θέση γιατί κρύβουν την ορατότητα του κόσμου και δυσκολεύει την τηλεοπτική μετάδοση. Έχουν περάσει 36 χρόνια από το αλησμονητου μνήμης με την Καλαμαριά.
    4. Η ομάδα είναι ΑΟΚΑΒΑΛΑ 1965 και όχι ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ. Κάποιος να το πει στην cosmote για να μην το ξαναδούμε στο ματς του Ηρακλείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ